Ο Besim Jawad νέος Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών (COO) της INTERAMERICAN

Ανακοινώνεται από την ACHMEA και την ΙΝTERAMERICAN ως νέος Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών (COO) της INTERAMERICAN, ο Besim Jawad, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου του νέου έτους. Ο νέος COO προέρχεται από τη μητρική εταιρεία και θα διαδεχθεί στη θέση τον Γιάννη Καντώρο που είναι, πλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της INTERAMERICAN από τις 15 Νοεμβρίου 2016. 

Ο Besim Jawad είναι 47 ετών και δραστηριοποιείται στην ACHMEA από το 1998, έχοντας ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του στην εταιρεία από την Διεύθυνση Συνταξιοδοτικών Προϊόντων στις Κάτω Χώρες. Στη συνέχεια, ανέλαβε διάφορες θέσεις στην INTERAMERICAN Ρουμανίας και αργότερα στην EUREKO. Μέχρι σήμερα, ο κ. Jawad εργαζόταν ως Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών για την Διεύθυνση Προϊόντων Ζωής και  Συντάξεων της ACHMEA.

Ο Γιάννης Καντώρος εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πλήρωση της θέσης του COO στην εταιρεία από τον Besim Jawad. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με ένα στέλεχος το οποίο έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του ομίλου ACHMEA και διαθέτει διεθνή εμπειρία. Έχουμε την πεποίθηση ότι με το γνωστικό υπόβαθρο και την εμπειρία που έχει και στα προϊόντα Ζωής και Συντάξεων, ο Besim προβάλλει ως ο κατάλληλος άνθρωπος για να καθοδηγήσει τις λειτουργίες της εταιρείας μας. Προσωπικά, εμπιστεύομαι απόλυτα την επιλογή στο πρόσωπό του και ανυπομονώ να τον δω να δίνει νέα ώθηση σε αυτό τον σημαντικό ρόλο».

Ο Besim Jawad δηλώνει σχετικά με τη νέα θέση του: «Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μού έχει δείξει η ACHMEA όλα αυτά τα χρόνια, ενθαρρύνοντας την επαγγελματική ανάπτυξή μου και αναθέτοντάς μου διάφορους ρόλους στον όμιλο. Το ότι συνεχίζω την σταδιοδρομία μου και πάλι στο εξωτερικό, αποτελεί μία νέα, μεγάλη πρόκληση. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να εργάζομαι ως COO στην INTERAMERICAN και να συνεισφέρω στο να επιταχυνθεί περαιτέρω η ανάπτυξη της εταιρείας για τους πελάτες της, για τους εργαζόμενους σε αυτήν και για τις οικονομικές προοπτικές της.»

Πληροφορίες για την INTERAMERICAN και ACHMEA 
Η ΙNTERAMERICAN ιδρύθηκε το 1969, ηγείται της ελληνικής αγοράς επί 45 χρόνια και από το 2001 αποτελεί μέρος της ACHMEA. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε όλους τους ασφαλιστικούς κλάδους: Γενικών Ασφαλίσεων -τομέα στον οποίο κατέχει την πρώτη θέση-Ζωής και Υγείας, καθώς και σε υπηρεσίες παροχής βοήθειας (οδικής και άμεσης ιατρικής), ενώ στην Υγεία είναι πρωτοπόρος και παρέχει, επιπλέον, και υπηρεσίες με ιδιόκτητες υποδομές. Η εταιρεία αριθμεί σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο μεμονωμένους και εταιρικούς πελάτες, με έμφαση στην ψηφιοποίηση και την καινοτομία και με ένα μοντέλο πολυκαναλικής διανομής, ώστε να βελτιστοποιεί τόσο τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και την εξυπηρέτηση των πελατών όσο και τη δυναμική ανάπτυξης των δικτύων πωλήσεων, έχοντας ως εισαγάγει στην ασφαλιστική αγορά και τη διαδικτυακή πώληση μέσω της Anytime, παράλληλα με το εταιρικό δίκτυο agency, το δίκτυο συνεργαζομένων brokers και το bancassurance.

H ACHMEA, με δραστηριότητα μεγαλύτερη των δύο αιώνων λειτουργίας, αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο στις Κάτω Χώρες. Στην εγχώρια αγορά της, κατέχει ηγετική θέση στις Γενικές ασφάλειες και στις ασφάλειες Υγείας. Συνολικά στον όμιλο, τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά το 2015 ανήλθαν σε περίπου 20 δις ευρώ. Η ACHMEA παρέχει ασφάλιση εισοδήματος, ζωής, συνταξιοδοτικά προϊόντα και ασφάλιση ενυπόθηκων δανείων. Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων ACHMEA Investment Management διαχειρίζεται περισσότερα από 100 δις ευρώ. Διεθνώς, η ACHMEA δραστηριοποιείται στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Αυστραλία και τη Σλοβακία. Οι ασφαλιστικές εταιρείες του oμίλου χαρακτηρίζονται από βαθειά αντίληψη και γνώση της τοπικής αγοράς και των αναγκών των πελατών τους.

Φωτογραφία: Ο κ. Besim Jawad.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ