Τράπεζα Πειραιώς: Νέος CEO ο Χρήστος Μεγάλου

Ο Χρήστος Μεγάλου είναι ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, όπως αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος των 31 ετών της σταδιοδρομίας του, ο κ. Μεγάλου εργάσθηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς με έδρα το Λονδίνο. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στη Eurobank Ergasias, μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα. Προηγουμένως κατείχε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στο investment banking του oμίλου Credit Suisse.

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγάλη διεθνής εμπειρία του κ. Μεγάλου, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, θα προσδώσει ιδιαίτερη αξία στον ηγετικό του ρόλο στην Τράπεζα.

Ο Πρόεδρος του δ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου συνεχάρη τον κ. Μεγάλου και τον καλωσόρισε στην Τράπεζα Πειραιώς. «Η μεγάλη διεθνής εμπειρία, η γνώση για τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, σε συνδυασμό με τη βαθιά κατανόηση της ελληνικής αγοράς, θα είναι πολύτιμα στοιχεία για την επιτυχία του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας. Αυτό είναι ένα ακόμα μείζονος σημασίας βήμα για την διαμόρφωση ενός ισχυρού διοικητικού συμβουλίου που θα διαθέτει την εμπειρία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να διασφαλίσει ότι η Τράπεζα θα ανταποκριθεί στις υψηλού επιπέδου απαιτήσεις εταιρικής διακυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου ευχαρίστησε από την πλευρά του το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για την εμπιστοσύνη που εξέφρασε στο πρόσωπό του. «Είναι μεγάλη τιμή να ηγηθώ της μεγαλύτερης ελληνικής Τράπεζας. Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να αξιοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση που έχω αποκτήσει κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και να συμβάλω στην νέα εποχή της Τράπεζας. Θα  ήθελα να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο διοικητικό συμβούλιο και στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της Τράπεζας. Προσβλέπω στη στενή συνεργασία μαζί τους σε ένα δημιουργικό και παραγωγικό περιβάλλον, έτσι ώστε από κοινού να διασφαλίσουμε τον ηγετικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στην ανακάμπτουσα ελληνική οικονομία», ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

Μετά την ανασυγκρότηση σε σώμα, το δ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς έχει την εξής σύνθεση: 

Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος δ.σ.
 • Γεώργιος Χαντζηνικολάου του Πέτρου 
Αντιπρόεδροι δ.σ.
 • Ιάκωβος Γεωργάνας του Γεωργίου, Α΄ Αντιπρόεδρος δ.σ.., μη εκτελεστικό μέλος
 • Karel De Boeck του Gerard, Β΄ Αντιπρόεδρος δ.σ., ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος 
Εκτελεστικά Μέλη
 • Χρήστος Μεγάλου, του Ιωάννη, διευθύνων σύμβουλος
 • Γεώργιος Πουλόπουλος  του Ιωάννη, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος 
Μη Εκτελεστικά Μέλη
 • Σολομών Μπεράχας του Αλβέρτου, μη εκτελεστικό μέλος
 • Alexander Blades του Ζήση, μη εκτελεστικό μέλος
Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη
 • Arne Berggren του Sten, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
 • Enrico Tomasso Cucchiani του Clemente, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
 • David Hexter του Richard, αεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Στο διοικητικό συμβούλιο μετέχει επίσης η ορισθείσα Εκπρόσωπος
 • Αικατερίνη Μπερίτση του Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ν. 3864/2010)  
Πηγή: naftemporiki

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ