Έρευνα της Global Link για την Παιδεία

Τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την εκπαιδευτική κοινότητα, αποκάλυψε έρευνα που εκπόνησε η Global Link και παρουσιάσθηκε στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Education Business Awards 2017.

Στο πλαίσιο της online πανελλαδικής έρευνας συμμετείχαν 1.000 εκπαιδευτικοί δημοσίων, ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους εικόνα για τα «καυτά» θέματα που απασχολούν σήμερα την εκπαιδευτική κοινότητα. Σύμφωνα με μερικά από τα ευρήματα, η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρεί τις πανελλαδικές εξετάσεις μάλλον αντικειμενικές αλλά όχι δίκαιες, ενώ υποστηρίζει ότι το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ πρέπει να αλλάξει.

Επίσης, θεωρούν ότι τα προγράμματα καινοτομίας και αριστείας είναι χρήσιμα και απαραίτητα, αλλά δεν αξιοποιούνται επαρκώς, ενώ τέλος, επιθυμούν την αξιολόγησή τους, αλλά μόνον εφόσον αυτή δεν συνδέεται με την μισθολογική εξέλιξη ή τις προαγωγές τους. Την τελετή κατά την οποία παρουσιάσθηκαν τα αποτέλεσματα της έρευνας, παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 εκπρόσωποι όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Πηγή: marketingweek.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ