Εγκατάσταση συστήματος θερμομόνωσης για τα Παιδικά Χωριά SOS

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης σε τρία σπίτια στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος προσφοράς και αγάπης ΕΥΧΟΣΤΟΛΙΔΙΑ.

Η εγκατάσταση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης αποτελεί για τα Παιδικά Χωριά SOS ένα σημαντικό έργο, καθώς έχει ως στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση της παθητικής ενεργειακής απόδοσης των σπιτιών στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της μείωσης των αναγκών για ψύξη και θέρμανση και την αντίστοιχη μείωση των λειτουργικών δαπανών  κατά 30% ετησίως. Επιπλέον οφέλη προκύπτουν από το μειωμένο κόστος συντήρησης των σπιτιών, λόγω της ανθεκτικότητας των υλικών και το μειωμένο κόστος θέρμανσης, σε συνδυασμό με τη χρήση των υφιστάμενων πρότυπων ενεργειακών εξοπλισμών, υψηλής απόδοσης. 

Το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ, που υλοποιεί κάθε Χριστούγεννα από το 2014 το πρόγραμμα ΕΥΧΟΣΤΟΛΙΔΙΑ, κάνοντας πραγματικότητα τις χριστουγεννιάτικες ευχές παιδιών από ιδρύματα που έχουν ανάγκη, και καλύπτοντας βασικές ανάγκες υποδομών στις εγκαταστάσεις των ιδρυμάτων. 

Τα Χριστούγεννα του 2016 συμμετείχαν στα ΕΥΧΟΣΤΟΛΙΔΙΑ τα σωματεία της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και τα Παιδικά Χωριά SOS. Συγκεκριμένα, 4.444 χριστουγεννιάτικες ευχές έγιναν πραγματικότητα με τη συμβολή χιλιάδων πολιτών σε όλη την Ελλάδα, εργαζομένων και πρακτόρων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι αγκάλιασαν τη δράση εταιρικής υπευθυνότητας και έσπευσαν να προσφέρουν χαρά στα παιδιά.

Στα σωματεία της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και στα «Παιδικά Χωριά SOS», ο ΟΠΑΠ ανέλαβε την υλοποίηση επτά κατασκευαστικών και επισκευαστικών έργων, καθώς και εργασιών συντήρησης, προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού υπηρεσιών και εγκαταστάσεων. Σε αυτά τα έργα περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση συστημάτων θερμομόνωσης στα τρία σπίτια του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, ενώ εκκρεμεί η κατασκευή της παιδικής χαράς και του γηπέδου αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2017.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ