Γεύμα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με τον Υπουργό της Βαυαρίας Dr. M. Söder

Γεύμα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τον Υπουργό Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πατρίδας της Βαυαρίας Dr. M. Söder, επ’ ευκαιρίας της επίσκεψης του στην Αθήνα.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πατρίδας της Βαυαρίας, Dr. M. Söder, στην Αθήνα στις 8 Μαΐου, παρέθεσε γεύμα, στο οποίο ο Γερμανός Υπουργός ήταν επίσημος ομιλητής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο παρουσία εκπροσώπων του διπλωματικού, του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου. 

Του γεύματος προηγήθηκε μία σύντομη περιήγηση στον Εθνικό Κήπο στο κέντρο της Αθήνας, τον οποίο επισκέφθηκε ο Υπουργός με την ιδιότητά του, ως Προϊστάμενη Αρχή των Παλατιών, Κήπων και Λιμνών της Βαυαρίας, συνοδευόμενος από τη γερμανική αποστολή, τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, τον Πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μ. Μαΐλλη, τον Γενικό Διευθυντή & Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, Δρα Α. Κελέμη και από εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.  

Τον Υπουργό και τους προσκεκλημένους χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μ. Μαΐλλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερα τόνισε την παρουσία των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, οι οποίες όχι μόνο παρέμειναν στη χώρα παρά την κρίση, αλλά προχώρησαν και σε νέες επενδύσεις.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνης, χαιρέτησε με τη σειρά του την εκδήλωση, κάνοντας ειδική μνεία στη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τη Διοίκηση των Βαυαρικών Κήπων. 

Ο Βαυαρός Υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε τη σημασία της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία, που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε επενδύσεις, αλλά και στην ανάγκη να γίνουν πράξη οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ