Αυτοκινητόδρομοι: Δυναμική «άφιξη» στο Marketing

Ως ένα σχετικά νέο «προϊόν» για την ελληνική πραγματικότητα, οι αυτοκινητόδρομοι (οδοί με διόδια) καλούνται πλέον να χτίσουν την εταιρική τους εικόνα και το προφίλ τους στους Έλληνες οδηγούς, αλλά και να επικοινωνήσουν συγκεκριμένα προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες. Με τι ταχύτητες «τρέχει» το marketing στη νέα αυτή αγορά;

Έχοντας περάσει στη φάση της ολοκλήρωσης του κατασκευαστικού σκέλους, οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι και αυτοκινητοδρομικές υποδομές που λειτουργούν πλέον στην Ελλάδα μπαίνουν δυναμικά και στη φάση της επικοινωνίας και σύνδεσης με τους καταναλωτές τους. Κάποια από τα έργα που μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία αριθμούν αρκετά χρόνια παρουσίας, όπως η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και η Αττική Οδός, ενώ άλλα έχουν πρόσφατα μπει σε λειτουργία.

Ωστόσο, τα εν λόγω έργα συνθέτουν συνολικά μια σύγχρονη αγορά, που διαθέτει όλα τα στοιχεία ολοκληρωμένου marketing: Εξελιγμένες υπηρεσίες, έμφαση στην εξυπηρέτηση του τελικού χρήστη-οδηγού, δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας σε ένα μεγάλο εύρος πυλώνων, καλλιέργεια σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες. Οι συνομιλητές μας, στελέχη των εταιρειών παραχώρησης μερικών εκ των έργων της κατηγορίας, σκιαγραφούν για εμάς τα σημεία ενδιαφέροντος και τη στρατηγική πίσω από την επικοινωνία μεταξύ δρόμου και οδηγού.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Οι απαιτήσεις των οδηγών σήμερα από τους αυτοκινητόδρομους και τις αυτοκινητοδρομικές υποδομές είναι σίγουρα πολύ διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν. Ο οδηγός σήμερα απαιτεί κατ’ αρχάς βέλτιστη οδική υποδομή, ασφάλεια αλλά και υπηρεσίες εξυπηρέτησης και άμεσης επέμβασης. Οι συνομιλητές μας φαίνεται να συμφωνούν ειδικά πάνω σε αυτό: «Η αίσθηση ότι υπάρχει πάντα εκεί κάποιος να σε προσέχει ενώ ταξιδεύεις, είναι κάτι που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας, ιδιαίτερα σημαντικό για τον ταξιδιώτη», επισημαίνει η Άννα Πετρίδου, Προϊσταμένη Τμήματος Επικοινωνίας της Αττικές Διαδρομές ΑΕ.

Το πιο σημαντικό όπως λέει, είναι η 24ωρη και 365 μέρες το χρόνο παρουσία στο δρόμο των ομάδων επέμβασης, που είναι έτοιμοι να προσφέρουν δωρεάν οδική βοήθεια σε περίπτωση οδικού συμβάντος. «Αυτοκινητόδρομος σημαίνει καταρχήν ασφάλεια», μας λέει επίσης η Σοφία Στάμου, Communications Manager της Ολυμπίας Οδού. Σε κανονικές συνθήκες οι οδηγοί δεν θα ασχοληθούν με τις παροχές του δρόμου, έχουν στο μυαλό τους τον προορισμό και το λόγο που τους έχει βγάλει στο δρόμο. «Τη δική μας ύπαρξη θα την αντιληφθούν μόνο αν κάτι πάει στραβά και απειλήσει τα σχέδιά τους. Τότε, οι περίπου 200 άνθρωποι που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη διαχείριση κυκλοφορίας θα γίνουν “ορατοί”», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο Γεράσιμος Μονοκρούσος, PR, Marketing & CSR Associate Νέα Οδός & Κεντρική Οδός, κάνει λόγο για παροχή υψηλών επιπέδων οδικής ασφάλειας συνδυασμένων με ποιοτικές υπηρεσίες, όπως ο τετραψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης, τα 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, τα ειδικά κέντρα διαχείρισης κυκλοφορίας, τα SOS τηλέφωνα, η δωρεάν οδική βοήθεια, οι χώροι στάθμευσης και υγιεινής. Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρα Α.Ε., εντοπίζει την ποιοτική εξυπηρέτηση τόσο στα αρμόδια τμήματα επαφής με τον χρήστη, όσο και κατά τη διαδρομή, εφόσον ο οδηγός χρειαστεί βοήθεια από τις ομάδες επέμβασης.

«Στην περίπτωση της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, προστίθενται και οι δυνατότητες που προσφέρει η “Στέγη Πολίτη & Πελάτη”, με την έκθεση και αίθουσα βίντεο για την ιστορία της κατασκευής, ελεύθερη πρόσβαση σε pc και wifi, μπουτίκ με επίσημα σουβενίρ, σαλόνι κ.α», μας λέει, επισημαίνοντας το μεγάλο εύρος που οι υπηρεσίες των αυτοκινητοδρόμων μπορούν να λάβουν. Παράλληλα, ο Γεράσιμος Μονοκρούσος κάνει λόγο για την κρίσιμη σημασία της εκπαίδευσης και ενημέρωσης των οδηγών, ως υπηρεσίας που οι αυτοκινητόδρομοι οφείλουν να προσφέρουν στην κατεύθυνση της καλλιέργειας σωστής οδηγικής συμπεριφοράς: «Στις δράσεις αυτές συγκαταλέγεται η τακτική διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων με γενικές συμβουλές ασφαλούς οδήγησης και αναφορές σε ειδικά θέματα όπως η οδήγηση σε σήραγγα ή σε βρεγμένο-χιονισμένο οδόστρωμα, η διενέργεια εκπαιδευτικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με εξειδικευμένα Ινστιτούτα και ΜΚΟ, ο σχεδιασμός και το λανσάρισμα ολοκληρωμένων καμπανιών επικοινωνίας σχετικών με την οδική ασφάλεια κ.α.».

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το βασικό μέσο επικοινωνίας μεταξύ χρηστών και Οδών είναι τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, μας λέει η Άννα Πετρίδου, με κάθε αυτοκινητόδρομο και αυτοκινητοδρομική υποδομή να διαθέτει το δικό της αριθμό. «Στόχος στο μέλλον είναι να βρεθεί τρόπος να υπάρξει ένα και μόνο νούμερο έκτακτης ανάγκης για όλους τους αυτοκινητόδρομους», επισημαίνει. Στα βασικά μέσα επικοινωνίας της Αττικής Οδού συγκαταλέγεται και ο αριθμός τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών, μέσω της οποίας οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αφορά στον Αυτοκινητόδρομο.

«Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας στην κατεύθυνση της εξατομικευμένης επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας παράλληλα τα παραδοσιακά Μέσα για κάθε είδους ενημέρωση που δεν αφορά στενά σε αυτό που “συμβαίνει στο δρόμο τώρα”», μας λέει η Σοφία Στάμου. Η Ολυμπία Οδός διαθέτει πολλαπλά μέσα άμεσης επικοινωνίας με τον οδηγό (αριθμός έκτακτης ανάγκης, πινακίδες ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τηλέφωνα SOS, τηλεφωνικό κέντρο).

Ο Γιάννης Φρέρης τονίζει από την πλευρά του ότι για την Γέφυρα το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών είναι η πιο ζωντανή και «live» ανθρώπινη επαφή με τους χρήστες και η αρμοδιότερη υπηρεσία για την ενημέρωση των χρηστών ως προς την ποικιλία προϊόντων που διαθέτει η Γέφυρα. Στην κατηγορία «live», ανήκει επίσης όπως μας λέει και το προσωπικό διοδίων και οι υπάλληλοι ασφάλειας κυκλοφορίας. «Η εταιρική επικοινωνία διασφαλίζει τη μεταφορά της επίσημης οπτικής της εταιρείας, τη διαρκή ενημέρωση του εταιρικού (κλασικού & social media) διαδικτύου, αλλά και την παραγωγή χρηστικού πληροφοριακού υλικού μέσω εντύπων, διαφήμισης, video κλπ.», επισημαίνει.

Για τη μέγιστη σημασία της ουσιαστικής επικοινωνίας με τους οδηγούς κάνει επίσης λόγο από την πλευρά του ο Γεράσιμος Μονοκρούσος, θεωρώντας ότι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος οφείλει τόσο να ενημερώνει σωστά και ολοκληρωμένα τους οδηγούς, όσο και να τους «ακούει». Στο πλαίσιο αυτό, τα βασικά κανάλια επικοινωνίας για τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό είναι τόσο οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, τα ειδικά διαμορφωμένα σημεία εξυπηρέτησης, οι εταιρικές και dedicated ιστοσελίδες διαχείρισης online υπηρεσιών κ.α., όσο και οι έρευνες γνώμης, «οι οποίες μας βοηθούν να συλλέξουμε κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο ικανοποίησης των χρηστών μας», επισημαίνει. Η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με ειδικά αφιερωμένο e-mail εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο αυτό, αλλά και ο σχεδιασμός mobile εφαρμογής που είναι στα άμεσα πλάνα της εταιρείας.

ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΛΑ ΧΡΗΣΤΙΚΗ;

Κατά πόσο όμως ένα «προϊόν» κατ’ εξοχήν χρηστικό, όπως είναι ένας αυτοκινητόδρομος, μπορεί να πετύχει «συναισθηματική» σύνδεση με το κοινό του; Μπορεί μια τέτοια προσέγγιση να έχει θέση στους στόχους επικοινωνίας και marketing των Οδών; «Η σχέση μεταξύ οδηγού και εταιρείας διαχείρισης αυτοκινητοδρόμου είναι πρωτίστως μια σχέση εμπιστοσύνης», μας λέει ο Γεράσιμος Μονοκρούσος, επισημαίνοντας ότι ο οδηγός έχει ανάγκη να βλέπει στην πράξη ότι κάποιος είναι δίπλα του σε κάθε στιγμή, για κάθε πρόβλημα με το οποίο μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος.

«Στο πλαίσιο αυτό ανταποκρίνονται οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης και οδικής ασφάλειας, άρα κατ’ ουσία η σύνδεση αρχικά είναι χρηστική». Ωστόσο, όπως μας εξηγεί, επειδή αυτό που τελικά διαχειρίζονται οι εν λόγω εταιρείες είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή, «όταν κληθούμε να συνδράμουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο έναν οδηγό, η σύνδεση μετατρέπεται σε άκρως συναισθηματική και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες λαμβάνουμε εγκάρδιες ευχαριστήριες επιστολές». Η Άννα Πετρίδου, συμφωνεί ότι το να χρησιμοποιείς μια βέλτιστη οδική υποδομή και να αισθάνεσαι ασφάλεια στις μετακινήσεις σου δεν λειτουργεί μόνον χρηστικά: «Η άνεση και η ευκολία μεταφράζονται σε οδηγική απόλαυση, σε αίσθημα ασφάλειας. Επίσης η βεβαιότητα ότι υπάρχει εποπτεία, η αίσθηση ότι υπάρχει πάντα κάποιος εκεί για σένα, είναι στοιχεία που κάνουν τη σχέση του οδηγού με τον αυτοκινητόδρομο και “συναισθηματική”», επισημαίνει. 

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, η Σοφία Στάμου εξηγεί ότι τα συναισθήματα για το έργο ξεκινούν πολύ πριν τη διέλευση του οδηγού: «Η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού πάνω στην παλαιά χάραξη που περνά δίπλα από πολλές πόλεις και χωριά, με ό,τι αυτό σημαίνει, η συνύπαρξη εργαζομένων σε μια στενή λωρίδα γης όπου ταυτόχρονα ο δρόμος κατασκευαζόταν και δίπλα ακριβώς λειτουργούσε, είναι ενδεικτικά λόγοι που στηρίζουν την παραπάνω παραδοχή. Οι προσδοκίες και η προσμονή του δρόμου, όπως και ο ενθουσιασμός που ακολούθησε την ολοκλήρωσή του είναι αντίστοιχα έντονα θετικά συναισθήματα», μας λέει.

Όσον αφορά στη «χρηστικότητά» του, ενδεικτικό των προοπτικών που ανοίγονται σύμφωνα με την ίδια είναι το γεγονός ότι ήδη, αρκετές επιχειρήσεις εντάσσουν στην επικοινωνιακή τους στρατηγική τη βελτίωση της προσβασιμότητας μέσω της Ολυμπίας Οδού. Για ένα «βιωματικό τοπόσημο» για μεγάλο αριθμό Ελλήνων κάνει λόγο ο Γιάννης Φρέρης αναλύοντας τη συναισθηματική διάσταση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου: «Θυμίζει το μαγικό καλοκαίρι του 2004 και ταυτόχρονα αποτελεί ένα ζωντανό και επισκέψιμο μνημείο, αντιπροσωπευτικό της Ελλάδας που αξίζουμε και της ένωσης δυνάμεων που απαιτείται για την προκοπή της. Είναι το σημείο στο οποίο σταματά κανείς, τόσο για να το φωτογραφίσει, όσο και για να φωτογραφηθεί. Γίνεται έτσι η Γέφυρα, το (συναισθηματικό) background μιας προσωπικής διαδρομής ζωής, μέσα από μία (χρηστική) αυτοκινητοδρομική διαδρομή».

ΟΔΟΙ ΜΕ… ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Κατά πόσο όμως μπορούμε να μιλάμε για διακριτή εταιρική εικόνα στην εν λόγω, νέα σχετικά, αγορά; Υπάρχει δυνατότητα αποτύπωσης ξεχωριστού «brand name» για τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους και τις αυτοκινητοδρομικές υποδομές; Η απάντηση έχει διάφορες παραμέτρους. Όπως μας λέει ο Γεράσιμος Μονοκρούσος, με τα όρια των έργων παραχώρησης να ξεχωρίζουν ουσιαστικά μόνο από ορισμένες πληροφοριακές πινακίδες, είναι αρκετά δύσκολο να εξασφαλιστεί η διακριτότητα ανάμεσα στους λειτουργούς αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Σίγουρα, κάθε έργο διαθέτει τεχνικά έργα και αποκλειστικές ή διαφοροποιημένες υπηρεσίες που ξεχωρίζουν και θα μπορούσαν να αποτελούν ένα είδος «ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος», ωστόσο οι οδηγοί δύσκολα διακρίνουν μεταξύ αυτών τις εταιρείες παραχώρησης. Για διαφορετικές προκλήσεις κάθε έργου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και κατά συνέπεια διαφορετικές συνέργειες κάνει λόγο η Σοφία Στάμου, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρξει διακριτή εικόνα του κάθε project στον κλάδο των έργων υποδομών.

Ωστόσο, σημαντικότερο ζήτημα όπως επισημαίνει είναι η εμπέδωση του status των μεγάλων έργων υποδομής που απέκτησε πλέον η χώρα, ζήτημα στο οποίο υπάρχει σαφώς πεδίο κοινής δράσης όλων των έργων παραχώρησης. Ο Γεράσιμος Μονοκρούσος, συμφωνεί: «Ανάμεσα στις εταιρείες παραχώρησης επικρατεί περισσότερο ένας “υγιής συναγωνισμός” και λιγότερο ένας ανταγωνισμός, κάτι που ενισχύθηκε και από τη δημιουργία της Hellastron, του κοινού φορέα που ιδρύθηκε στα τέλη του 2014 με τη συμμετοχή όλων των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια που λειτουργούν στην Ελλάδα».

Κάποια έργα τέλος, διαθέτουν από τη φύση τους συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την αποτύπωσή τους στη συνείδηση των καταναλωτών: Η Αττική Οδός ήταν το πρώτο οδικό έργο παραχώρησης σύγχρονων προδιαγραφών, ενώ αντίστοιχα, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου γίνεται αντιληπτή ως η «εθνική γέφυρα», ένα διεθνές τεχνικό επίτευγμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον Μέσων όπως το National Geographic και το Discovery Channel.

ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η εταιρική πολιτοσύνη (corporate citizenship) είναι το bonus της ανάθεσης έργων δημόσιου συμφέροντος σε ιδιώτες εταίρους. Είναι αυτοί που δεν αρκούνται στην ανταπόκριση στη συμβατική τους υποχρέωση, αλλά την υπερβαίνουν χτίζοντας γέφυρες συνεργειών με όλους τους επιχειρηματικούς τους κοινωνούς (stakeholders), προκειμένου όλοι μαζί να σταθούν στο ύψος μιας αποστολής κοινωφελούς φιλοτιμίας που ανέθεσαν στους εαυτούς τους.

Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρα Α.Ε.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΩΦΕΙΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Αττική Οδό κάνουμε εδώ και χρόνια πράξη την Κοινωνική Ευθύνη, καθώς φροντίζουμε να λειτουργούμε σε αρμονία με το περιβάλλον, να προάγουμε συνεχώς την οδική ασφάλεια εκπαιδεύοντας παιδιά και εφήβους, να φροντίζουμε με κάθε τρόπο τους εργαζόμενούς μας. Η εταιρεία λειτουργίας της Αττικής Οδού, «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» έχει ήδη εκδώσει 3 Εκθέσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όπου παρουσιάζονται αναλυτικά οι δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα. Δεν νοείται στις μέρες μας σύγχρονη εταιρεία που να μην αποδίδει στην κοινωνία οφέλη και το ίδιο ισχύει και για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Άννα Πετρίδου, Προϊσταμένη Τμήματος Επικοινωνίας, Αττικές Διαδρομές Α.Ε.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

O φορέας «Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια» (Hellenic Association of Toll Road Network-Hellastron), ιδρύθηκε στα τέλη του 2014 με τη συμμετοχή όλων των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια που λειτουργούν στην Ελλάδα. Στον φορέα που λειτουργεί με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, συμμετέχουν: Αττική Οδός Α.Ε, Γέφυρα Α.Ε., Εγνατία Οδός Α.Ε, Νέα Οδός Α.Ε., Μορέας Α.Ε., Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., Ολυμπία Οδός Α.Ε., Οδός Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε. Ο φορέας δημιουργήθηκε με γενικό στόχο την προώθηση των οδικών μεταφορών στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό επιδιώκει μεταξύ άλλων:
  • Τη συνεχή βελτίωση των οδικών υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες.
  • Την προώθηση της οδικής ασφάλειας.
  • Την προώθηση της έρευνας σε θέματα μεταφορών μέσω συνεργασιών με σχετικούς Φορείς και Ινστιτούτα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Την ανάπτυξη της επιστήμης της κατασκευής και διαχείρισης οδικών υποδομών, τη δημιουργία ικανών και ενημερωμένων στελεχών και την ανταλλαγή ανάλογης τεχνογνωσίας.
  • Τη συμμετοχή στους αντίστοιχους φορείς στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο.
ΕΝΕΡΓΟΙ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η εταιρική υπευθυνότητα και η προαγωγή της αειφορίας, κατέχουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού. Στόχος μας είναι να είμαστε ένας ενεργός, κοινωνικά υπεύθυνος πολίτης που συμβάλλει τα μέγιστα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις τοπικές κοινωνίες των όμορων περιοχών και επιδιώκουμε με στοχευμένες δράσεις και υπευθυνότητα να συνεισφέρουμε σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της στρατηγικής ΕΚΕ, βασιστήκαμε σε διεθνώς αναγνωρισμένες μεθοδολογίες. Μέσα από μια δομημένη διαδικασία, καθορίσαμε πέντε πυλώνες που αποτελούν τα δομικά στοιχεία της στρατηγικής μας: 1.Οδική Ασφάλεια 2.Ποιότητα Υπηρεσιών 3.Ανθρώπινο Δυναμικό 4.Περιβάλλον 5.Συνεργασία με τις Τοπικές Κοινωνίες και Κοινωνική Συνεισφορά.

Γεράσιμος Μονοκρούσος, PR, Marketing & CSR Associate Νέα Οδός & Κεντρική Οδός

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Ολυμπία Οδός για εμάς είναι κάτι παραπάνω από ένα οδικό έργο. Είναι ένας δρόμος που δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την καθημερινότητα, αλλά και για το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Είναι και οφείλει να λειτουργεί ως ουσιαστικός στρατηγικός σύμμαχος στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών τις οποίες συνδέει, αλλά και της χώρας μας ευρύτερα. Ως οργανισμός, έχουμε δεσμευθεί να συμβάλλουμε ουσιαστικά σε αυτό το στόχο, μέσα από τη στρατηγική και τις δράσεις μας στο πεδίο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σοφία Στάμου, Communications Manager, Ολυμπία Οδός

FOCUS POINTS

– ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ, Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ

– ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ

– ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

– ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΝΕΣΗ, ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

– Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

– ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΓΙΗΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ HELLASTRON, ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

– Η ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ STATUS ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΛΕΟΝ Η ΧΩΡΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΔΙΟ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

Πηγή: marketingweek.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ