Think Plus: IGTV: Η νέα εποχή στο video marketing είναι εδώ

Η Think Plus παρακολουθεί στενά τις νέες εξελίξεις στα social media

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει τη φράση «digital first»; Ζούμε μέσα σε έναν digital κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα trends που κυριαρχούν σε αυτόν τον τελευταίο καιρό στο σύμπαν των social media είναι αναμφίβολα το Instagram. Όπως ανακοινώθηκε προσφάτως, η εφαρμογή έχει ξεπεράσει τους ένα δισεκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες, προσελκύοντας τόσο νεότερους σε ηλικία χρήστες που δοκιμάζουν ό,τι καινούριο κυκλοφορεί, αλλά και τους μεγαλύτερης ηλικίας που εκμεταλλεύονται την ευκολία στο ανέβασμα φωτογραφιών και video. Επιχειρώντας λοιπόν να εδραιώσει αλλά και να επεκτείνει την επιτυχία του, το Instagram παρουσίασε την καινούρια επέκτασή του, το IGTV.

Η ταυτότητα του IGTV

Τι ακριβώς είναι όμως το IGTV; Πρόκειται για τη μελετημένη προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα φιλοξενίας και δημιουργίας video τύπου YouTube. Ως γνωστόν, τα videos του Instagram είχαν μέγιστη διάρκεια ενός λεπτού, με το IGTV όμως η χρονική τους διάρκεια επεκτείνεται μέχρι και στη μία ώρα!

Το IGTV είναι ουσιαστικά μια νέα, διαφορετική εφαρμογή για συσκευές Android και iOS, η οποία όμως είναι διαθέσιμη και μέσα από το ίδιο το Instagram. Η βασική διαφοροποίηση από το YouTube είναι πως η έμφαση δίνεται στον mobile χρήστη, με videos η λήψη και η προβολή των οποίων πραγματοποιείται σε κάθετη διάταξη (vertical).

Ο χρήστης θα μπορεί να εξερευνήσει τα videos μέσω swipe, σε αντίθεση με τα πατροπαράδοτα media buttons, ενώ ένα επαναστατικό σημείο της εφαρμογής είναι ότι παίζει αυτόματα κάποιο video κατευθείαν με το που ξεκινά, χωρίς να σε μεταφέρει σε κάποια home page ώστε να επιλέξεις από εκεί το video που θέλεις. Ένα swipe up αρκεί ώστε να εμφανιστούν τα υπόλοιπα videos, τα οποία είναι ήδη ταξινομημένα ανά κατηγορίες για διευκόλυνση του χρήστη, ενώ διαθέσιμη είναι και μια μπάρα αναζήτησης.

Όπως και στο YouTube, ο κάθε χρήστης έχει αυτόματα το δικό του channel, υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσει videos και μέσα από την εφαρμογή (είτε από το IGTV ξεχωριστά είτε και μέσα από το Instagram), αλλά και από υπολογιστή. Τέλος, στα videos υπάρχουν οι λειτουργίες like, comment, αλλά και share σε direct message, ακριβώς όπως δηλαδή και στις υπόλοιπες δραστηριότητες του Instagram.

Το IGTV εμφανίζεται ως ένα μικρό εικονίδιο τηλεόρασης στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας του Instagram και οι early adopters τονίζουν πως μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που καταναλώνουμε videos online. Με το IGTV δίνεται στους ανθρώπους, στα brands και τις επιχειρήσεις η ευκαιρία να πρωτοπορήσουν και να ξεχωρίσουν, με πολλαπλά βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη.

Άλλωστε, εκτιμάται πως μέχρι το 2012 το mobile video θα αντιπροσωπεύει το 78% της συνολικής κίνησης δεδομένων, συνεπώς εδώ παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσετε σημαντικό έδαφος.

Πώς να εκμεταλλευτείτε το IGTV

Η δημιουργία content για το IGTV δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερή – όσο αποτελεσματική. Ας εξετάσουμε μερικές ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν στα πρώτα αυτά στάδια του IGTV και να ανεβάσουν επίπεδο την επιχείρησή σας.

1)Q&A’s

Οι συνεντεύξεις και τα Q&A’s με τους leaders της βιομηχανίας ή με άτομα του οργανισμού ή της επιχείρησής σας, μπορούν αν πραγματοποιηθούν σωστά να προσφέρουν μεγάλη αξία στο κοινό σας. Αυτός είναι και ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε με το IGTV και να εξερευνήσετε τις δυνατότητές του, δίχως περιορισμό χρόνου ή τον κίνδυνο κακών συνδέσεων και διακοπών σε live videos.

2) Intros

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής τακτική στο YouTube και έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο IGTV, ειδικά χάρη στην ιδιαιτερότητά του να παίζει videos κατευθείαν με το που εισέρχεται σε αυτό ο χρήστης. Ένα καλό εισαγωγικό video μπορεί να βοηθήσει τους επισκέπτες σας να γνωρίσουν καλύτερα ποιοι είστε, τι κάνετε και τι ακριβώς μπορούν να περιμένουν από εσάς στο IGTV κανάλι σας ή στο προφίλ σας στο Instagram.

3) Tutorials

Οι επιδείξεις προϊόντων (tutorials) και τα σεμινάρια ή webinars είναι ο καλύτερος τρόπος να εκπαιδεύσετε το κοινό σας για τον τρόπο χρήσης ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας σας. Η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης χρήσιμων πληροφοριών μπορεί να αποβεί ευεργετική για το branding αλλά και για την εδραίωση της αξιοπιστίας σας για ένα συγκεκριμένο θέμα.

4) Αναδημοσίευση περιεχομένου

Μια ακόμη εξαιρετική ιδέα που μπορείτε να αξιοποιήσετε για το brand ή την επιχείρησή σας είναι να αναδημοσιεύσετε άλλα videos και να τα τοποθετήσετε στο κανάλι σας στο IGTV. Αυτή η διαδικασία μπορεί να απαιτεί κάποια επεξεργασία, ειδικά αν το video σας είχε αρχικά δημιουργηθεί για χρήση οριζόντια προβολής, αλλά αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος να επεκτείνετε τη ζωή των videos για διάστημα μεγαλύτερο από τις 24 ώρες των Stories και των Live.

Το IGTV είναι ένα καινούριο εργαλείο που με τη σωστή χρήση του μπορεί σε βάθος χρόνου να σας αποφέρει κέρδος και να φέρει την επιχείρησή σας ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Καθώς όμως αποτελεί την τελευταία προσθήκη σε ένα τοπίο το οποίο αλλάζει διαρκώς και στο οποίο υπάρχουν τόσες πολλές και διαφορετικές συνιστώσες μέχρι να οδηγηθείτε στην επιτυχία, απαιτείται η καθοδήγηση κάποιου ειδικού στο πεδίο που θα σας βοηθήσει να ανελιχθείτε και να έχετε ουσιαστικό κέρδος.

Στην Think Plus παρακολουθούμε στενά όλες τις νέες εξελίξεις στο χώρο των social media από τη στιγμή της δημιουργίας τους και ξέρουμε ακριβώς πώς να προσαρμοστούμε στην κάθε περίπτωση, με εξίσου επιτυχή αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή, έχουμε μεγάλη και μακρά εμπειρία στην παραγωγή video για λόγους μάρκετινγκ και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε την τεχνογνωσία μας και στην vertical μορφή του IGTV. Η συνεργασία σας μαζί μας θα αναδείξει την εταιρεία σας και αυτό μπορούν να σας το εγγυηθούν τα βραβευμένα success stories που έχουμε διανύσει μέχρι σήμερα! Μήπως εσείς είστε το επόμενο;

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ