Παιδικά Χωριά SOS: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Σωματείου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, τα εγκαίνια  των νέων γραφείων του Σωματείου καθώς και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, τα οποία στεγάζονται στην οδό Ερμού 10 & Ι. Δραγούμη.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοτικοί σύμβουλοι,  βουλευτές, πολιτικοί, επιχειρηματίες, δωρητές, συνεργάτες, φίλοι και υποστηρικτές του έργου του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου καθώς και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας.

Σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, μετά τον αγιασμό, ακολούθησαν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί του Γενικού Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Γιώργου Πρωτόπαπα, του Μέλους του Δ.Σ. κ. Σωκράτη Ουζούνογλου, καθώς και εκπροσώπων των εργαζομένων στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας. Επίσης, προβλήθηκε βίντεο με τις δράσεις του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων λειτουργίας του.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας  προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, να καλύψουν τις απαιτήσεις του καθημερινού τους σχολικού προγράμματος, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις ψυχοκοινωνικές τους δεξιότητες. Παράλληλα παρέχει στους γονείς ουσιαστική στήριξη στην εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου μέσω συμβουλευτικής και βοήθεια στην εύρεση εργασίας, εξασφαλίζοντας για εκείνους σημαντικό «ωφέλιμο» χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί  ότι η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας στηρίζεται αποκλειστικά σε ετήσιες ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις και δωρεές.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές κ. Σταύρος Καλαφάτης και κ. Θεόδωρος Καράογλου,  ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Κούβελας και κα. Μαίρη Ακριτίδου, ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χάρης Αηδονόπουλος, ο πολιτευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους και τις ευχαριστίες τους προς το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα 20 χρόνια.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ