Η Manifest συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών

Η Manifest συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα από το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA) και την Ένωση Μαρινών Ελλάδος.

Αρκετοί από τους ξένους ομιλητές αναφέρθηκαν στις μεγάλες προοπτικές που έχει ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα, με αιχμή του δόρατος τις μαρίνες. Χαρακτηριστικά τονίστηκε αρκετές φορές στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου που διεξήχθη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, «εάν η Ελλάδα αποφασίσει να “παντρευτεί” τον θαλάσσιο τουρισμό δεν χρειάζεται κανείς να πάει κάπου αλλού».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, CMM, Σταύρος Κατσικάδης, ανοίγοντας τις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου Μαρινών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, για κάθε 1 ευρώ που αποδίδουν τα σκάφη στις μαρίνες, επιπλέον 5 ευρώ δαπανών κατευθύνονται σε υποστηρικτικές δραστηριότητες, όπως επίσης, για κάθε 100 σκάφη δημιουργούνται 4 θέσεις εργασίας στη μαρίνα και 40 θέσεις σε άλλες επιχειρήσεις.

Βάσει των στοιχείων αυτών, αντιλαμβάνεται κανείς το περιθώριο ανάπτυξης στον εν λόγω κλάδο. Η Manifest έχοντας ήδη αναλάβει τα Soft Services της LAMDA Flisvos Marina A.E. αναγνωρίζει τις δυνατότητες βελτίωσης των υποδομών και σχηματισμού συνεργειών, όπως επίσης τις νέες τάσεις της οικονομίας του διαμοιρασμού και θέτει τις βάσεις για τη νέα εποχή όπου οι μαρίνες θα καλωσορίζουν τους επισκέπτες όπως τα ξενοδοχεία.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ