Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: “Προφίλ παιδιού με αναπτυξιακές διαταραχές”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: “Προφίλ παιδιού με αναπτυξιακές διαταραχές”, που διοργάνωσε το  ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α). «Ορίζοντες», το Σάββατο 28 Απριλίου 2018. 

Στόχος της ημερίδας ήταν: η ενημέρωση για τις πρώιμες αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και η έγκαιρη παρέμβαση με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση τους και ο απολογισμός του Προγράμματος Παιδικής Προστασίας το οποίο υλοποιήθηκε, σε αγαστή συνεργασία τις Κοινωνικές Υπηρεσίες  των Δήμων Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου & Αργυρούπολης-Ελληνικού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Πρόγραμμα της Παιδικής Προστασίας «ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ & ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN, ΗΛΙΚΙΑΣ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ», χρηματοδοτήθηκε για το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Οι αξιόλογοι ομιλητές της εκδήλωσης : κος. Βασίλης Χατζηνικολάου-Ψυχίατρος παιδιών &εφήβων, κος. Μάνθος Κάτσουνας -Ψυχολόγος, κα. Μαρία Χατζηδήμου-Εργοθεραπεύτρια, κα. Κωνσταντίνα Ζιάκα-Λογοθεραπεύτρια, τοποθετήθηκαν με σαφήνεια επί του  επιστημονικού αντικειμένου  που εκπροσωπούσαν. 

Με την παρουσία τους μας τίμησαν: η κα. Χριστίνα Σερέτη-Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης, ο κος. Μαρίνος Μπασούρης- Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Διαφάνειας Δήμου Ηλιούπολης, ο κος. Ιωάννης Φωστηρόπουλος- Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Αθλητισμού, η κα. Ευτυχία Μιτσιάδη-Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Ηλιούπολης, η κα. Ματίνα Ταβουλαρέα-Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Αγ. Δημητρίου, ο κος. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης- Εκπρόσωπος από τις Συνεργασίες Πόλης,η κα. Μικελίδη – εκπρόσωπος από τον Εσωτερικό Τροχό, ο κος. Πάρις Παπασωτηρίου-Δ/ντης του Σωματείου «ΑΡΓΩ», η κα. Τζένη Μακρυκώστα-Εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Αθήνας.

Κλείνουμε με την υπόσχεση και τη δέσμευση πως το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» θα υπηρετεί με τον μέγιστο επαγγελματισμό και ευθύνη τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, πάντα με την πολύτιμη αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτείας, βελτιώνοντας καθημερινά τις συνθήκες ζωής και εκπαίδευσής τους!

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ