Boussias Communications: Πραγματοποιήθηκε το 16ο Bank Management Conference

Στο ρυθμό του Open Banking

Με δυναμική συμμετοχή 450 υψηλόβαθμων στελεχών και εκπροσώπων του τραπεζικού χώρου και των fintech, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο Bank Management, στο Divani Caravel Hotel, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου.

Με 40 συνολικά ομιλίες που παρουσιάστηκαν από ειδικούς -στον τραπεζικό τομέα- σε Ελλάδα και εξωτερικό, το κεντρικό θέμα ήταν το Open Banking,  όπου το κοινό του συνεδρίου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις του χώρου και τις ραγδαίες μεταβολές στην αγορά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αλλαγές που τόσο τεχνολογικά όσο και νομοθετικά αποσκοπούν στη διαμόρφωσή ενός νέου τοπίου. 

Το Open Banking  βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του μετασχηματισμού σε ό,τι αφορά την αγορά, εντούτοις σταδιακά δημιουργεί διαφορετική κουλτούρα και νέες δυναμικές. Με στόχο να γίνει κατανοητή αυτή η μετάβαση, η πρώτη ενότητα του συνεδρίου επικεντρώθηκε στις τάσεις που διαμορφώνονται από τις τεχνολογικές καινοτομίες και το πλαίσιο χάραξης του νέου Οδικού Χάρτη, ώστε οι τραπεζικοί οργανισμοί να καταφέρουν να μεταβούν ομαλά στην «επόμενη ημέρα». 
 
Στο πλαίσιο των Open API’s, του Banking as-a-Service και της σπουδαιότητας του Customer Experience, κινήθηκε η δεύτερη ενότητα του συνεδρίου, όπου όλοι συμφώνησαν πως πρόκειται για μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, αλλά και μεγάλων ευκαιριών για τον χώρο του Banking. 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η έρευνα για τα Fintech και την προοπτική ανάπτυξής τους στην Ελλάδα και διεθνώς, ενώ συζητήθηκαν θέματα όπως είναι οι καινούργιες δυναμικές που ξεκλειδώνουν το AI και το Data Science. Στο panel discussion, που ακολούθησε, αναδείχτηκαν θέματα σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, τον εσωτερικό και εξωτερικό ανταγωνισμό, καθώς και την αλλαγή κουλτούρας που χρειάζεται για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. 

Το συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την ομιλία του Πέτρου Τατούλη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος παρουσίασε την δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτός ο τοπικός τραπεζικός ταμιευτήρας θα έχει κυρίως τοπική δράση. Θα χρηματοδοτεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα χρηματοδοτεί τις καταναλωτικές ανάγκες σε επίπεδο τοπικό, δεν θα έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τίποτα άλλο έξω από τα όρια της περιφέρειας».

Στο συνέδριο μεγάλοι χορηγοί ήταν η IBM, η Microsoft και ο Όμιλος SIA, Innovation Sponsor ήταν η Mastercard, Χορηγοί ήταν οι εταιρείες Accenture, EY, Finastra, Intelli Solutions, Intracom Telecom, OpenWay Group, Oracle, PREDICTA, Pylones Hellas, Uni Systems και Warply.

Ως Υποστηρικτές συμμετείχαν στο συνέδριο οι εταιρείες: Effect, Cardlink, EveryPay, Intrasoft, Mellon Technologies και Witside. 

Τέλος, ως χορηγοί επικοινωνίας συμμετείχαν τα μέσα: Banking News, Capital.gr, Economia.gr και insider.gr. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: www.bankmanagement.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ