Δράσεις εξωστρέφειας από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Τις εξωστρεφείς δράσεις του για το 2019, με έμφαση στον κλάδο τροφίμων και ποτών, παρουσίασε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε Ενημερωτική Εκδήλωση, στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης «ΕΞΠΟΤΡΟΦ». 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των επιχειρηματικών αποστολών, που σχεδιάζει ο φορέας για την παρούσα χρονιά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε ελληνικές επιχειρήσεις να δικτυωθούν σε αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες αγορές και να προωθήσουν τα προϊόντα τους με στοχευμένες επισκέψεις και προγραμματισμένες συναντήσεις με εισαγωγείς, διανομείς, χονδρεμπόρους, και αντιπροσώπους.  

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την επίτευξη νέων επαγγελματικών συνεργασιών, περιλαμβάνοντα οι εξής δράσεις:
  • Επιχειρηματικές Αποστολές με προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις στις ΗΠΑ και Καναδά, Αυστραλία, Λατινική Αμερική και Νοτιοανατολικά Ασία,
  • Οργανωμένη επίσκεψη στην Anuga, Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, στις 05.-09.10.2019, στην Κολωνία, στην IFAT Eurasia, Διεθνής Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης, στις 28.-30.03.2019, στην Κωνσταντινούπολη, στην transport logistic, Διεθνής Έκθεση Μέσων και Οργάνωσης Μεταφορών, στις 04.-07.06.2019, στο Μόναχο και στην ΙΤΒ Αsia, Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, στις 16.-18.10.2019, στη Σιγκαπούρη.
  • Αποστολές τεχνογνωσίας και δικτύωσης στη Γερμανία, για τον κλάδο των logistics, στη Βρέμη και στο Αμβούργο και για τον κλάδο της ενέργειας και τεχνολογίας, στο Άαχεν.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα Ελληνικά Ομαδικά Περίπτερα, που το Επιμελητήριο διοργανώνει με δική του πρωτοβουλία σε επιλεγμένες Διεθνείς Εκθέσεις Γερμανικών Εκθεσιακών Οργανισμών στη Γερμανία και σε άλλες χώρες: για δεύτερη φορά στη Διεθνή Έκθεση Μέσων και Οργάνωσης Μεταφορών, transport logistic, στις 04.-07.06.2019, στο Μόναχο, που συγκεντρώνει το σύνολο των μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου παγκοσμίως και για τρίτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών, Asia Fruit Logistica, στις 04.-06.09.2019, στο Χόνγκ Κόνγκ, που αποτελεί σημαντική πλατφόρμα δικτύωσης για τις ασιατικές αγορές φρούτων και λαχανικών.  

Επίσης, έγινε παρουσίαση των θεμάτων, που επεξεργάζεται η Κλαδική Ομάδα Εργασίας Μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για τα τρόφιμα, η οποία διαμορφώνει θέσεις και υποβάλλει προτάσεις προς αρμόδιες αρχές και φορείς για τη δημιουργία νέων ευκαιριών και την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Η Κλαδική Ομάδα Εργασίας με θέμα τα τρόφιμα προχωρά στην εκπόνηση «Εγχειριδίου Εξαγωγών», με στόχο να αποτελέσει ένα χρήσιμο και πρακτικό εργαλείο για την ασφαλή και επιτυχή εξαγωγική δραστηριότητα στη γερμανική αγορά. 

Τέλος, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία έκανε ανασκόπηση της πορείας του Προγράμματος «Επιχειρούμε Έξω», που επιδοτεί συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις στο Εξωτερικό και έχει ακόμη διαθέσιμους πόρου καθώς και της νέας Δράσης «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές & Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» (ΕΣΠΑ 2014-2020), που επιδοτεί εταιρίες 8 κλάδων για μηχανολογικό εξοπλισμό, ενεργειακή απόδοση, πιστοποίηση προϊόντων, συσκευασία, ψηφιακή προβολή, μεταφορικά μέσα και νέο προσωπικό. 

Με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος δράσεων εξωστρέφειας του φορέα, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δήλωσε ότι: «το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο δεν εφησυχάζει, συμβάλλοντας – μέσω του πλάνου διεθνών δράσεων που υλοποιεί – με πρακτικό τρόπο, στις προσπάθειες των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την παρουσία τους σε μεγάλες αγορές, αξιοποιώντας τόσο τις εκθεσιακές πλατφόρμες, για τις οποίες είναι επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και Κύπρο όσο και το Παγκόσμιο Δίκτυο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων με 140 γραφεία σε 92 χώρες, στο οποίο ανήκει».

Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί, για πληροφορίες σχετικά με τις ανωτέρω δράσεις, να απευθυνθεί στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 026 ή στο Email: y.patsiavos@ahk.com.gr καθώς και να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Επιμελητήριου: www.german-chamber.gr και στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητήριο για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ