Γεννήθηκε το πρώτο μωρό της BE-LIVE!

Χάρη στην ομαδική προσπάθεια όλων των ανθρώπων της BeLive, και των ιατρών αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη

Δελτίο Τύπου

Ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση για την Ίδρυση της Be-Live, ήρθε στον κόσμο το πρώτο της μωρό! Το πρώτο παιδί της Be-Live! Το πρώτο παιδί του ζευγαριού που προσπαθούσε χρόνια να ζήσει το όνειρο της οικογένειας και το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα χάρη στην ομαδική προσπάθεια όλων των ανθρώπων της Be-Live, αλλά κυρίως των δημιουργών της, ιατρών αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη.

Στις 27/02/2019 οι δύο γυναικολόγοι είχαν ανακοινώσει την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Be-Live με κύριο σκοπό να βοηθήσει τα υπογόνιμα ζευγάρια που ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδί, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που παρουσιάζει όλο και υψηλότερη υπογεννητικότητα και σταθερή μείωση του ενεργού πληθυσμού, το σωματείο Be-Live δημιουργήθηκε για να προσφέρει προοπτική σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η Be–Live έχει βρει φίλους, επιστημονικούς συνεργάτες, συμπαραστάτες και χορηγούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσφέροντας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας.

Μέσα στη χρονιά που πέρασε, η Be-Live έδωσε δυναμικό παρόν σε εκδηλώσεις, ημερίδες, ιατρικά συνέδρια, συνεντεύξεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, δημιουργώντας αξία για το πολύτιμο και ουσιαστικό έργο της και κινητοποιώντας όχι μόνο εθελοντές συνεργάτες από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και επιχειρήσεις που πίστεψαν στο όραμά των 2 δημιουργών της και την στήριξαν με τις χορηγίες τους.

Ο ερχομός στον κόσμο του πρώτου μωρού της Be- Live αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών των ιατρών της και το σημαντικότερο κίνητρο για να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με την ίδια ένταση και πάθος.

Ο απολογισμός της Be – Live σε αριθμούς:
  • Πάνω από 22 επιστήμονες, ιατροί όλων των ειδικοτήτων, αλλά κυρίως γυναικολόγοι από κάθε γωνιά της χώρας, έχουν δηλώσει υποστηρικτές της Be-Live θέτοντας τον εαυτό τους και την επιστημονική τους υπόσταση, εθελοντικά, στις υπηρεσίες της.
  • Από τις 20 Μαρτίου 2019 που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, η Be- Live έχει λάβει πάνω από 70 έγκυρες αιτήσεις
  • 20 κατάλληλες γυναίκες επιλέχθηκαν για το 2019, με κριτήρια την οικονομική εγκυρότητα, την ιατρική εγκυρότητα και την σειρά προτεραιότητας
  • Από τα περιστατικά που έχουν ήδη ξεκινήσει, έχουν ολοκληρωθεί 17 και καταγραφεί 12 θετικά τεστ κύησης, γεγονός που συνιστά 71% ποσοστό επιτυχίας
  • Θα πραγματοποιηθεί κατάψυξη ωαρίων για 4 επιλεγμένες ασθενείς με καρκίνο στις Women for Oncology Hellas, υπό την εποπτεία της Ελληνικής Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων

Πηγή Άρθρου και Εικόνας: Από Δελτίο Τύπου της Εταιρείας

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ