Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Greek Industry and the New Growth Model: Necessary Reforms | AmChamGr Digital Talks & Events

Διαβάστε όσα συζητήθηκαν στην εκδήλωση με θέμα: “Greek Industry and the New Growth Model: Necessary Reforms”

Δελτίο Τύπου

«Σ’ αυτή τη νέα Ελλάδα που επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε, επιθυμούμε η βιομηχανία να αποτελέσει ένα βασικό πυλώνα στον οποίο θα δώσουμε κίνητρα και θα προσπαθήσουμε να τον θεραπεύσουμε από τις μεγάλες του αδυναμίες» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης  στην ψηφιακή εκδήλωση με τίτλο: “Greek Industry and the New Growth Model: Necessary Reforms”  που πραγματοποίησε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο σειράς των ψηφιακών συζητήσεων AmChamGr Digital Talks & Events. 
 
Ο κ. Yπουργός ανακοίνωσε τον ορισμό του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας, ενώ παράλληλα, υπογράμμισε τη βούληση της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα προέλθουν από όλες τις πηγές στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
 
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Alumil, Γεώργιος Μυλωνάς υπογράμμισε την εμπιστοσύνη που κέρδισαν οι ελληνικές βιομηχανίες στην περίοδο της κρίσης, ανταποκρινόμενες άμεσα στις αυξημένες ανάγκες των πελατών τους την οποία και πρέπει να κεφαλοποιήσουν, αξιοποιώντας και την γεωγραφική τους θέση σε σχέση με τις γειτνιάζουσες αγορές.
 
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, η επένδυση σε έργα και τεχνολογία στη χώρα μας, σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 35% οφείλεται στη βιομηχανία, η οποία και πρέπει να βρεθεί στο κέντρο του παραγωγικού μας μοντέλου για την επόμενη ημέρα.
 
Ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος, Μέλος Δ.Σ. Viohalcο υπογράμμισε τη σημασία της βιομηχανίας ως βασικό ανταγωνιστικό πυλώνα, με προϊόντα διεθνώς εμπορεύσιμα, ανθεκτική στην κρίση και με πλάνο βιωσιμότητας στοιχειοθετώντας ένα παραγωγικό οικοσύστημα, που αποτελεί παράγοντα διαχείρισης ρίσκου.
 
Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Co-CEO, Elpen Group, αναφέρθηκε τόσο στις πολύ λιγότερες ελλείψεις σε φάρμακα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία εν μέσω της κρίσης της πανδημίας από αρκετές δυτικές χώρες, όσο και στην εξαγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη.
 
Ο κ. Βασίλης Καφάτος, Αντιπρόεδρος, του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Εταίρος, Deloitte ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση, τόνισε μεταξύ άλλων τη δυναμική της βιομηχανίας η οποία μπορεί να φέρει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία, καθώς αποτελεί βασικό άξονα επενδύσεων και καινοτομίας, συνεισφέροντας καταλυτικά στις εξαγωγές και συμβάλλοντας πολλαπλασιαστικά στην αύξησης της απασχόλησης. Όπως υποστήριξε ο κ. Καφάτος, η ανάπτυξη της βιομηχανίας μπορεί να αποτελέσει ένα δεύτερο πυλώνα στήριξης της οικονομίας, διαφοροποίησης και αύξησης της ανθεκτικότητας στη νέα κανονικότητα.
 
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στο νέο σχέδιο Μάρσαλ και συγκεκριμένα στο οικονομικό πακέτο στήριξης 32 δις που αντιστοιχεί στην Ελλάδα, δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος και υποστήριξε πως αν η κυβέρνηση χειριστεί με την ίδια επιτυχία που διαχειρίστηκε την πανδημία τη χρήση αυτών των κονδυλίων, η ταχύτητα με την οποία θα βγούμε από την οικονομική κρίση θα είναι ασύλληπτη.
 
Για να παρακολουθήσετε την μαγνητοσκόπηση της συζήτησης πατήστε ΕΔΩ: https://cutt.ly/RyGrwFS

ΧΟΡΗΓΟΣ: DELOITTE
MEDIA PARTNER: Capital.gr

Πηγή εικόνας και άρθρου: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ