Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: 10ο Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαίων Ενεργειακών Διαχειριστών

30/9-1/10/2020 το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαίων Ενεργειακών Διαχειριστών

Στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2020, σε ψηφιακή μορφή, θα διοργανωθεί από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαίων Ενεργειακών Διαχειριστών, αφιερωμένο στις εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας με προτάσεις από το διεθνές δίκτυο EUREM.

Πρόκειται για εκδήλωση, που διενεργείται για πρώτη φορά από την Ελλάδα, έρχεται εξ αναβολής, λόγω της πανδημίας, από τον περασμένο Μάιο και υλοποιείται μέσω του ευρωπαϊκού έργου EUREMnext του Προγράμματος HORIZON 2020 και του Executive Agency for SMEs. 

Το 2020, στο πλαίσιο του έργου EUREMnext, είχε προγραμματιστεί το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο να φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαίων Ενεργειακών Διαχειριστών EUREM. Ωστόσο, οι έκτακτες συνθήκες μετά την έξαρση της πανδημίας, οδήγησαν το Επιμελητήριο στο να διοργανώσει την εκδήλωση μέσω διαδικτύου.

Το διήμερο Συνέδριο, πέρα από το βασικό σκέλος των ομιλιών, περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, μια σειρά Workshops αφιερωμένα σε διαφορετικές θεματικές του σεμιναρίου EUREM, όπου ειδικοί και Energy Managers από περισσότερες από 10 χώρες σε όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τα best practice projects που ανέλαβαν σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ευρεία πληροφόρηση για εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας.

Σημειώνεται ότι, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της ενεργού του δράσης σε θέματα ενέργειας, διοργανώνει στην Ελλάδα, ήδη από το 2006, το σεμινάριο Ενεργειακής Εξοικονόμησης EUREM, που υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο EUREM συμπεριλήφθηκε στην Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οικ. 175275/2018 – ΦΕΚ 1927/Β/30-05-2018, δίνοντας 3 βαθμούς στο σύστημα συλλογής βαθμών για τα επαγγελματικά προσόντα των Ενεργειακών Ελεγκτών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το 10ο Διεθνές Συνέδριο EUREM: https://www.energymanager.eu/en/eurem-training-contents-and-structure/eurem-network/eurem-conference-2020/. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο EUREM, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 2310 327733 και στο E-Mail: a.tavlaridou@ahk.com.gr ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου
https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/eurem/.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ