Η Οικολογική Μετακίνηση έχει πλέον τη δική της σελίδα στο Διαδίκτυο

Ένας νέος διαδυκτιακός τόπος δημιουργήθηκε. Είναι το www.ecomobility.gr , που φιλοξενεί όλες τις πληροφορίες για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Συνεισφορά στο Περιβάλλον (Ecomobility). Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να βρουν πληροφορίες για την πορεία και τους στόχους του προγράμματος καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Η Οικολογική Μετακίνηση πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και διοργανώνεται από το ecocity, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή κάθε πόλης της οποίας το σχολείο έχει δηλώσει συμμετοχή. Στο  φετινό πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος Γυμνάσια από 28 πόλεις της χώρας και έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Στόχος της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς και τη μείωση ρύπων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και επηρεάζουν την υγεία. Ταυτόχρονα το πρόγραμμα αποτελεί και τη βάση για τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στις νεαρές ηλικίες. Μέσα από την εκπόνηση έρευνας, τη δημιουργία και διανομή ερωτηματολογίων και την ανάλυση των αποτελεσμάτων, οι μαθητές καλούνται να παρουσιάσουν τη δική τους νεανική ματιά και άποψη για την ατμοσφαιρική ρύπανσης και τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Οι παρουσιάσεις των εργασιών ξεκίνησαν στις 22 Φεβρουαρίου 2007 και ολοκληρώθηκαν στις 28 Μαρτίου 2007. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους μέσα από δημιουργικές προσεγγίσεις και ιδέες, όπως θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, κατασκευές, ζωγραφική, χορό κ.α. αφού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους ήταν ελεύθεροι να επιλέξουν οποιονδήποτε εκφραστικό τρόπο εκείνοι επιθμούσαν.

Η καλύτερη εργασία που θα επιλεγεί από τις Επιτροπές Αξιολόγησης θα επιβραβευθεί με ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου η νικήτρια ομάδα και ο καθηγητής της θα φιλοξενηθούν για επτά ημέρες και θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης οι τέσσερις ομάδες με το δημιουργικό τους ταλέντο στο θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά και την ηλεκτρονική έκφραση θα φιλοξενηθούν για επτά ημέρες στην περιβαλλοντική κατασκήνωση «ECOCAMP» στη Ροδέα Καλαβρύτων, που διοργανώνει το ecocity.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην Τελετή Βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το ecocity είναι εθελοντικός οργανισμός που στοχεύει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις. Σκοπός του είναι η εθαισθητοποίηση των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων για τα παγκόσμια και τοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα καθώς και η υιοθέτηση εναλλακτικών και φιλικότερων προς το περιβάλλον συμπεριφορών και τρόπων διαβίωσης.

Κύριος Χορηγός του προγράμματος είναι η Τoyota. Υποστηριχτές οι εταιρείες: Mamidoil – JetOil Α.Ε., Aegean, ING και Inform Π. Λύκος. Χορηγοί Επικοινωνίας: «Η Καθημερινή», «ΟΙΚΟ» της Καθημερινής, «Κ» της Καθημερινής, AUTOCAR,  SUPER AUTOCAR, OASIS 88, Galaxy FM.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ