Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010

Το ECOCITY ανακοίνωσε την έκτη ετήσια διοργάνωση των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, για ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους και είχαν προσανατολισμό την προστασία του περιβάλλοντος.

O Θεσμός των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία κατά τα προηγούμενα έτη με κορύφωση τις Τελετές Βράβευσης. Στη φετινή περίοδο η Απονομή των Βραβείων προγραμματίζεται για τη διάρκεια της εβδομάδος που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον, τον επόμενο Ιούνιο. Σκοπός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010 είναι η επιβράβευση δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η καλλιέργεια συνθηκών ευγενούς άμιλλας και ευαισθησίας, σε όλους όσους εμπλέκονται στην προστασία και την ανάπτυξή του.

Οι κατηγορίες των βραβείων εμπλουτίσθηκαν φέτος, μετά την επιτυχημένη περσινή πιλοτική εφαρμογή για Διπλωματικές Εργασίες που αξιολογούν μέτρα για το Αστικό Περιβάλλον. Έτσι τα βραβεία, απονέμονται σε έξι (6) κατηγορίες που είναι:

  1. ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010 Επιστήμης
  2. ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010 Διπλωματικών Εργασιών
  3. ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010 Κρατικών Οργανισμών και Υπηρεσιών
  4. ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010 Τοπικής Αυτοσιοίκησης
  5. ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010 Επιχειρήσεων
  6. ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010 Μέσων Ενημέρωσης

και κάθε τομέας περιλαμβάνει 3-6 κατηγορίες και οι διακρίσεις.

Όπως κάθε χρόνο, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν με την υποβολή υποψηφιότητας που γίνονται δεκτές από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Μαρτίου 2010. Η αξιολόγηση των έργων θα ολοκληρωθεί τον Μάιο από τις Επιτροπές Αξιολόγησης, οι οποίες αποτελούνται από προσωπικότητες του Επιστημονικού, Επιχειρηματικού και Δημοσιογραφικού χώρου.

Οι υποψήφιοι, που ενδιαφέρονται, θα πρέπει να συμπληρωσουν την αίτηση συμμετοχής του διαγωνισμού και να την στείλουν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν ολοκληρωμένο φάκελο υποψηφιότητας, με το απαραίτητο υλικό που τεκμηριώνει το περιβαλλοντικό έργο που υποβαλεται. Στην Τελετή Βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Ο θεσμός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ εδραιώθηκε από τον εθελοντικό οργανισμό ECOCITY, με στόχο την επιβράβευση καλών ενεργειών, καθώς και την παρακίνηση για τη προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας. Η υποδοχή και η ανάπτυξή του διαγωνισμού συνεχίζει να προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον της Επιστημονικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιχειρηματικού χώρου, των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο www.ecocity.gr  για περισσότερες πληροφορίες ή να καλέσουν την κ. Μιχαλοπούλου Κατερίνα στο τηλέφωνο 210 619 6757. Επίσης αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να στείλουν με E-mail στο info@ecocity.gr.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ