Συνεργασία Schneider Electric και Simplex για αξιόπιστη και αποδοτική λειτουργία data center στην Κύπρο

Συνεργασία Schneider Electric και Simplex για αξιόπιστη και αποδοτική λειτουργία data center στην Κύπρο

Κορυφαίες λύσεις της Schneider Electric για κρίσιμα περιβάλλοντα ΙΤ,  συστήματα αδιάλειπτης τροφοδοσίας (UPS), «έξυπνη» διανομή ηλεκτρικής ισχύος με ροηφόρους αγωγούς, ολοκληρωμένες λύσεις ψύξης, καθώς και συστήματα παρακολούθησης του data center

Η πρόκληση του έργου ήταν η επίτευξη υψηλής διαθεσιμότητας σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της πλέον υψηλής ενεργειακής απόδοσης του data center της Simplex ακόμη και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες.

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία Simplex με έδρα στην Κύπρο, που παρέχει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Σκοπός της συγκεκριμένης συνεργασίας ήταν η αξιόπιστη και η υψηλή απόδοση λειτουργίας του data center της Simplex ακόμη και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Αξιοποιώντας λύσεις και εφαρμογές από το σύνολο του portfolio της Schneider Electric, από συστήματα UPS, διανομής ηλεκτρικής ισχύος, έως και τις ολοκληρωμένες λύσεις ψύξης της APC by Schneider Electric, το data center της Simplex είναι πλέον το πιο σύγχρονο στην Κύπρο

Για το έργο αυτό επιλέχθηκαν εφαρμογές από τη σειρά λύσεων ψύξης με νερό της Uniflair, από την APC by Schneider Electric, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την εύκολη συντήρηση και την μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, ενώ παρέχουν ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας και της υγρασίας σε κρίσιμα περιβάλλοντα ΙΤ και υποδομών. Συγκεκριμένα, η Simplex σε συνεργασία με την ομάδα της APC by Schneider Electric επέλεξαν chillers με inverter για τον συμπιεστή, υποστηρίζοντας και λειτουργία intelligent free cooling, μονάδες κλιματισμού ακριβείας CRAH με underfloor EC fans, καθώς και σύστημα OMI για βελτιστοποίηση της ψύξης και της ενεργειακής κατανάλωσης, υιοθετώντας παράλληλα υπερυψωμένο δάπεδο UNIFLAIR για το data center και τους χώρους των γραφείων.

Επιπλέον, τα τριφασικά Συστήματα Αδιάλειπτης Παροχής Ισχύος Easy UPS και Galaxy VS που εγκαταστάθηκαν στο data center Simplex LCA1, προστατεύουν τον απαραίτητο κρίσιμο μηχανολογικό  και IT εξοπλισμό αντιστοίχως, από πιθανές ζημιές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια μιας ανεπιθύμητης διακοπής ρεύματος, ή την αυξομείωση της ηλεκτρικής τάσης, ενώ ξεχωρίζουν για την απλοποιημένη συντήρηση και τον συμπαγή σχεδιασμό τους με τεχνολογία υψηλής πυκνότητας, που συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Ο κ. Μιχάλης Ομήρου, CEO της Simplex, δήλωσε ότι: «Μέσα από την επιτυχημένη συνεργασία μας με την Schneider Electric, η εταιρεία μας έγινε ακόμη πιο αποδοτική και κερδοφόρα, παρέχοντας ταυτόχρονα στους πελάτες μας τις πλέον αξιόπιστες και προηγμένες λύσεις. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Schneider Electric για την υποστήριξή της καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου και την ουσιαστική της προσφορά». 

Ο κ. Γιώργος Δριτσάνος, Secure Power VP SEE & IT Director Greece, APC by Schneider Electric δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η Simplex για ακόμη μία φορά, αλλά και για το γεγονός ότι φέραμε εις πέρας με επιτυχία αυτό το σημαντικό και απαιτητικό έργο. Στόχος μας είναι να αποτελούμε έναν αξιόπιστο συνεργάτη και να λειτουργούμε πάντα με γνώμονα την καλύτερη δυνατή απόδοση των επιχειρήσεων και την αξιοποίηση των πόρων τους στον μέγιστο βαθμό».

Σχετικά με την Schneider Electric
Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’.

Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα. 

Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.

Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους. 

www.se.com www.se.com/gr   

Σχετικά με την APC by Schneider Electric
Η APC by Schneider Electric είναι παγκοσμίως το κορυφαίο brand παροχής ολοκληρωμένων λύσεων υποδομής και υπηρεσιών IT, καθώς και software. Με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που παρέχουν αξιόπιστες λύσεις πληροφορικής και επικοινωνιών, η APC προσφέρει Σιγουριά σε έναν Συνδεδεμένο Κόσμο. Διαθέτοντας το ευρύτερο δίκτυο συνεργατών για οικιακές και επαγγελματικές λύσεις δικτύων, η APC φροντίζει για την προστασία σημαντικών πληροφορίων και προσωπικών δεδομένων καταναλωτών και επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα www.apc.com.

Σχετικά με την Simplex
Η εταιρεία Simplex ιδρύθηκε το 2005 και είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών data center στην Κύπρο.  Ταυτόχρονα μέσα από τις συνεργασίες της με κορυφαίους κατασκευαστές υλικού και λογισμικού παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Όλες οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία είναι πιστοποιημένες με ISO 9001 και ISO 27001 για θέματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας αντίστοιχα.

Μέσα από την ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών της, η Simplex εξυπηρετεί σήμερα ένα ευρύ πελατολόγιο αποτελούμενο τόσο από τοπικές όσο κι από διεθνείς εταιρείες οι οποίες εμπιστεύονται στη Simplex την αξιοπιστία, ασφάλεια και διαχείριση των πληροφοριακών τους συστημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα www.simplex.com.cy.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ