Το σχέδιο για τα έξυπνα νησιά του Αιγαίου παρουσίασε ο ΔΕΔΔΗΕ

Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας για τις υποδομές και τη διαχείριση των ηλεκτρικών συστημάτων των μη διασυνδεδεμένων νησιών παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ  στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Έξυπνα Νησιά: Χάραξη Νέων Δρόμων για τα Νησιά της Ευρώπης» που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Ι. Μάργαρης,αναφέρθηκε επίσης στο πιλοτικό πρόγραμμα για το «Έξυπνο Νησί» που υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΡΑΕ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και το οποίο αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση (60-70%) της διείσδυσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ένα μη διασυνδεδεμένο νησί.

Με αφορμή την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα «Ενεργειακά νησιά» και εν όψει του διεθνούς φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στην Κρήτη, ο αντιπρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ παρουσίασε την ατζέντα της εταιρείας για την προώθηση δράσεων στα ελληνικά νησιά, με κύριους άξονες τις ΑΠΕ, τα έξυπνα δίκτυα και τις νέες τεχνολογίες, όπως επίσης και τον «χάρτη πορείας» για τις υποδομές των νησιών έως το 2025.

Πηγή: energyworld.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ