Επίσημη Έναρξη Λειτουργίας του Τοπικού Δικτύου Φορέων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Κακοποίησης/Παραμέλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στις 21 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 11 π.μ. στο Κτήριο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ.), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνδιοργάνωσαν σύσκεψη για την δημιουργία τοπικού δικτύου φορέων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Κακοποίησης Παραμέλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τη συζήτηση διηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Σπυρίδων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ενώ συμμετείχαν εισαγγελικοί λειτουργοί, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, ο Διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ κ. Σταύρος Πεντέας, διοικητές Νοσοκομείων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος κ. Δημήτρης Μπουλούκος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών κ. Απόστολος Λιούρδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Θεόδωρος Μπίρμπας, ο Αντινομάρχης Υγείας κ. Χρήστος Φραγκίδης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε η Επίσημη Έναρξη Λειτουργίας του Δικτύου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Κακοποίησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Tο Δίκτυο αποτελεί το πρώτο που τίθεται σε λειτουργία και αφορά σε περιφερειακό επίπεδο και η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες συσκέψεις και στους Νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Σκοπός του Δικτύου είναι η από κοινού ανάληψη δράσης των μελών του με κάθε πρόσφορο μέτρο και η συνεργασία αυτών για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης και η προώθηση της ενημέρωσης όλων όσων σχετίζονται με το παιδί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική του ακεραιότητα. Σκοπός της παρούσας συνεργασίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των ανήλικων παιδιών, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, καταγωγής και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και υποστήριξης (ηθικής, ψυχολογικής, κοινωνικής κ.λπ.) σε παιδιά που χρήζουν βοήθειας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, που κακοποιούνται σωματικά, ψυχικά ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο και γενικά η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών που χρήζουν άμεσης βοήθειας με οποιονδήποτε τρόπο.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης υπογράφτηκε το μνημόνιο συνεργασίας από τον κ. Σπύρο Σπυρίδωνα και τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπογραφεί και από τους εκπροσώπους των υπολοίπων φορέων που συμμετέχουν στο δίκτυο.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ