Πρόγραμμα «Άσε τη γνώση να πετάξει»

Το Πρόγραμμα «ΑΣΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Euroscience, με την υποστήριξη της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma, που σκοπό έχει την ενίσχυση των σχολείων των ακριτικών περιοχών της χώρας μας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και των σχολικών και δημοτικών βιβλιοθηκών με βιβλία και εκπαιδευτικά εγχειρίδια.

Euroscience και GENESIS Pharma ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να συλλέξουν μεταχειρισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι επισκευάζονται και αποστέλλονται σε σχολεία ακριτικών περιοχών, ώστε να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες. Παράλληλα, αγοράζουν επιστημονικά βιβλία και τα διαθέτουν σε σχολικές και δημοτικές βιβλιοθήκες.

Επτά (7) ακριτικά νησιά αποτελούν τους σταθμούς του προγράμματος για το πρώτο εξάμηνο του 2010, Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Λειψοί, Χάλκη, Τήλος, Σύμη και Νίσυρος. Με την πολύτιμη βοήθεια των δημοτικών αρχών έχουν καταγραφεί όλες οι ανάγκες σχολείων και βιβλιοθηκών.

Με προσφορά της GENESIS Pharma έχουν καλυφθεί κατά 100% οι ανάγκες σε Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Τήλο, Σύμη και μερικώς σε Νίσυρο, Λειψούς και Χάλκη, με 110 υπολογιστές, φωτοαντιγραφικά πολυμηχανήματα και περισσότερα από 250 βιβλία επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου. Η αποστολή του υλικού στα νησιά θα ολοκληρωθεί τις ερχόμενες ημέρες.

Καλούμε όλους -εταιρείες, φορείς και ιδιώτες- να στηρίξουν το Πρόγραμμα «Άσε τη γνώση να πετάξει».

160 υπολογιστές απαιτούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες για το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Όμως αυτή είναι μόνο η αρχή για εμάς. Η προσπάθεια θα είναι συνεχής, με στόχο να καταφέρουμε κάθε παιδί, σε πολλές ακόμη ακριτικές περιοχές, να έχει πρόσβαση σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Κάθε προσφορά είναι πολύτιμη, αρκεί ο υπολογιστής να βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής, παρακαλούμε απευθυνθείτε:

  • EUROSCIENCE, κ. Κατερίνα Αγγέλου, 210 422 6855, info@euroscience.gr
  • GENESIS Pharma, κ. Βίκυ Καρρά, 210 877 1625, vkarra@genesispharma.com.

Ο κ. Μιχάλης Αρβανίτης, Πρόεδρος της Euroscience, δήλωσε σχετικά: «Σκοπός της συνολικής μας δράσης είναι να παρεμβαίνουμε όπου μπορούμε ώστε να διασφαλίζουμε ισότιμη πρόσβαση στην γνώση και την τεχνολογία σε όλους. Με αυτό το στόχο σχεδιάσαμε και το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η ανταπόκριση των δημοτικών αρχών με τους οποίους έχουμε επικοινωνήσει για να καταγράψουμε ανάγκες είναι πολύ μεγάλη και αυτό μας γεμίζει ευθύνη. Στόχος μας είναι να καλύψουμε κάθε ανάγκη!»

O κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, σημείωσε: «Πιστεύουμε στη δύναμη των νέων να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον με εφόδιο τη γνώση! Γι’ αυτό και η ενίσχυση της εκπαίδευσης είναι βασικός άξονας του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας μας. Αυτή τη φορά, συμπράττουμε με την εξαιρετική ομάδα της Euroscience και είμαστε σίγουροι πως θα βρούμε και άλλους υποστηρικτές. Γιατί αυτό που χρειάζεται είναι απλό: να προσφέρουμε κάτι που σε εμάς δεν είναι χρήσιμο πλέον, μπορεί όμως να μετατραπεί σε κάτι πολύτιμο για τα παιδιά!»

Λίγα λόγια για την Euroscience
Ο ελληνικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Euroscience αποτελεί παράρτημα του ευρωπαϊκού οργανισμού Euroscience, με έδρα στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Παρουσιάζει πλούσιο επιμορφωτικό και ερευνητικό έργο και αναλαμβάνει πρωτότυπες πρωτοβουλίες με στόχο τη διάδοση της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα καθώς και τη χάραξη εθνικής πολιτικής στον τομέα της έρευνας. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσβαση ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων στην επιστήμη και την τεχνολογία. Αποτελεί Εθνικό Σημείο Επαφής για τη θεματική «Επιστήμη στην Κοινωνία» του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι ιδρυτικό μέλος του Network of Youth Excellence, ενός διεθνούς οργανισμού για την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών -μεταξύ αυτών και Ελλήνων- και την προώθησή τους στα καλύτερα ερευνητικά εργαστήρια του κόσμου, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και της UNESCO. Συνεργάζεται με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, πανεπιστημιακούς και επιστήμονες, άλλους ΜΚΟ, ιδιωτικές εταιρείες και έχει υποστηρικτές, εθελοντές, φίλους και μέλη σε όλη την Ελλάδα.



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ