Gilead Sciences: Αξιολόγηση και επιβράβευση

Η Gilead Sciences είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία βιοτεχνολογίας που ερευνά και αναπτύσσει καινοτόμες θεραπείες σε τομείς που υπάρχουν σημαντικά θεραπευτικά κενά. Οι θεραπευτικοί τομείς που εστιάζει η Gilead περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση του ιού HIV και των Ιογενών Ηπατίτιδων, καθώς και θεραπευτικές επιλογές στον τομέα της Ογκολογίας. Η Gilead Sciences ιδρύθηκε το 1987 στο Foster City της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2001.

Ενέργειες που την κάνουν και ξεχωρίζει

Το G.Thanks Recognition Program της εταιρείας δίνει στους εργαζομένους την ευκαιρία να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν συμπεριφορές συναδέλφων οι οποίες αντιστοιχούν στις εταιρικές αξίες της Gilead. Η επιβράβευση συνοδεύεται από βεβαίωση και δωροεπιταγή.

Η Gilead προωθεί την εκτεταμένη χρήση του feedback μέσω δύο διαφορετικών επίσημων διαδικασιών ανατροφοδότησης. Πιο συγκεκριμένα, η μία διαδικασία αφορά την ανατροφοδότηση από υφισταμένους προς προϊσταμένους και μία αφορά ανατροφοδότηση μεταξύ συναδέλφων. Και οι δύο συνυπολογίζονται στην ετήσια αξιολόγηση, αλλά η πρώτη συνοδεύεται και από ειδική συνάντηση μεταξύ προϊσταμένου και υφισταμένων, όπου συζητούνται ανοιχτά τα αποτελέσματα και οι ενέργειες προς βελτίωση.

Οι εργαζόμενοι αξιολογούνται στην ετήσια αξιολόγηση της απόδοσής τους τόσο για το «τι» πέτυχαν όσο και για το «πώς» πέτυχαν αυτό που πέτυχαν: υπάρχει 50-50% βαρύτητα μεταξύ των «what» και των «how» στόχων.

Η εταιρεία ενέπλεξε τους εργαζομένους στη διαμόρφωση των νέων χώρων της. Μια ομάδα αποτελούμενη από εργαζομένους από διαφορετικά ιεραρχικά επίπεδα και τμήματα, και εκφράζοντας τη γνώμη των συναδέλφων τους, συνέβαλαν στη διαμόρφωση των χώρων, στην επιλογή των επίπλων, των χρωμάτων και της διακόσμησης, ενώ επέλεξαν και την ονομασία των αιθουσών συναντήσεων.

Στην εταιρεία εφαρμόζεται ένα διεθνές πρόγραμμα mentoring, στο πλαίσιο του οποίου υψηλόβαθμα στελέχη του ελληνικού καταστήματος λειτουργούν ως μέντορες νεότερων συναδέλφων από άλλες χώρες και, αντίστοιχα, Έλληνες εργαζόμενοι λαμβάνουν συμβουλές και καθοδήγηση από πιο έμπειρους συναδέλφους τους προερχόμενους από ξένες χώρες.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Συναδελφικότητα, αλληλεγγύη, άριστη διατμηματική επικοινωνία, αξιοκρατία, σεβασμός στον εργαζόμενο! Εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον!
Θα ήθελα να υπερθεματίσω τα προγράμματα wellbeing που εισήχθησαν με αφορμή την πανδημία, αλλά παραμένουν και μάλιστα εμπλουτίζονται με υπηρεσίες όπως συνεδρίες για διατροφικές συμβουλές και συνεδρίες Spa στον χώρο εργασίας.

100% δηλώνουν ότι «Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να διατηρούν μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασιακή και την προσωπική τους ζωή».

Πρωτιά με όχημα τις αξίες και τους ανθρώπους μας

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια υποδεχθήκαμε την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία μας στη λίστα των Best Workplaces Hellas 2023. Ένα μοναδικό για εμάς γεγονός, που δικαιώνει τη συλλογική προσπάθεια που επιτελείται εδώ και χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα το υψηλό επίπεδο δέσμευσης και αφοσίωσης των εργαζομένων μας. Οι λόγοι της αναγνώρισης πολλοί: Πρωτίστως η ικανοποίηση που νιώθουν οι εργαζόμενοι από την αίσθηση ότι ο καθημερινός τους μόχθος συμβάλλει θετικά στη ζωή συνανθρώπων τους που ζουν με απειλητικά για τη ζωή νοσήματα. Οι αξίες της ακεραιότητας, αριστείας,  ομαδικότητας, υπευθυνότητας και συμπερίληψης που διέπουν την κουλτούρα μας και χαρακτηρίζουν με διαφάνεια, ηθική, επιβράβευση και ανθρωπιά την καθημερινότητά μας. Τέλος, η πρόοδος και η αέναη επαγγελματική όσο και προσωπική εξέλιξη των ανθρώπων μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε μέλος της Gilead για την εμπιστοσύνη και τη διάκριση που μας χάρισαν, ευχόμενος να συνεχίσουν σε αυτή τη διαδρομή προσφέροντας ελπίδα και ζωή.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ