ΜΕΡΙΜΝΑ: Συμμετοχή της Μέριμνας στη Διαδικτυακή Εκδήλωση για το πρόγραμμα BREATH της Fair Life

 

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Στήριξης Παιδιών και Οικογενειών στο Πένθος της Μέριμνας, Λίλιαν Σουμέλη, συμμετείχε ως ομιλήτρια στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Fair Life, με θέμα Ψυχοκοινωνική Προσέγγιση στον Καρκίνο του Πνεύμονα.

 

H κυρία Σουμέλη στην παρουσίασή της εστίασε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί-έφηβος όταν ασθενεί αγαπημένο του πρόσωπο, στη σημασία της ενημέρωσης-επικοινωνίας με το παιδί ανάλογα με την ηλικία του και στη στήριξή του κατά της διάρκεια της ασθένειας, η οποία θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις εξατομικευμένες ανάγκες του παιδιού.

 

Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH, που υλοποιεί η Fairlife και στο οποίο η Μέριμνα είναι εταίροςΣτο πλαίσιο του προγράμματος τα Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης στο Πένθος της Μέριμνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσφέρουν Ατομική και Οικογενειακή Ψυχολογική Στήριξη για γονείς και παιδιά που αντιμετωπίζουν απώλεια ή επικείμενη απώλεια λόγω καρκίνου του πνεύμονα.

 

To πρόγραμμα Breath προσφέρεται δωρεάν σε ασθενείς που νοσούν από καρκίνο του πνεύμονα, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες του προγράμματος BREATH θα βρείτε εδώ.

 

Όλη τη διαδικτυακή εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ