ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ : Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία με τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα δεινά του λαού της Ουκρανίας, συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση των αναγκών του άμαχου πληθυσμού που βιώνει με τον πιο δύσκολο τρόπο τις συνέπειες αυτού του πολέμου και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στους πληγέντες μέσω της οργάνωσης “Γιατροί του κόσμου” που έχοντας δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή ήδη από τη δεκαετία του 1990 γνωρίζον καλά τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, υπάρχει άμεση ανάγκη για:

🔴 Τρόφιμα μακράς διάρκειας
✔️ Όσπρια, Ρύζι, Ζυμαρικά
✔️ Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα
✔️ Γάλατα Εβαπορέ
✔️ Κονσέρβες
✔️ Δημητριακά
✔️ Βρεφικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής.

🔴 Ιατροφαρμακευτικό Υλικό
✔️ Γάζες και Γάντια αποστειρωμένα
✔️ Οινόπνευμα
✔️ Φυσιολογικούς ορούς
✔️ Παυσίπονα
✔️ Αντιβιοτικά
✔️ Αντιπυρετικά
✔️ Κρέμες εγκαυμάτων
✔️ Παιδικά σιρόπια
✔️ Αντιβηχικά
✔️ Betadine

🔴 Λοιπό εξοπλισμό
✔️ Υπνοσάκους
✔️ Λεπτά στρώματα camping

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται στο Δημαρχείο (Αγ. Δημητρίου 55) καθημερινά, από τις 8:00 έως τις 20:00. (Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου 2022, από ώρα 12:00 έως 20:00).

Οι Γιατροί του Κόσμου, σύμφωνα με τις αρχές τους και την πάγια τακτική της Οργάνωσης, θα παραδώσουν οι ίδιοι όλο το υλικό στον πληθυσμούς που το έχουν ανάγκη.

 

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας:

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 17 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο
Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη
στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία. Συμπληρώνοντας 31 χρόνια συνεχούς δράσης το 2021, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α. Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου /Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ