ΜΕΡΙΜΝΑ: Στείλε και εσύ την ευχή σου για τη γιορτή της Μητέρας με την e-ανθοδέσμη αγάπης της Μέριμνας και βοήθησε το έργο της

 

Η Μέριμνα, με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας, την Κυριακή 12 Μαίου, προσκαλεί για τρίτη χρονιά όλες/ους να εορτάσουν την ημέρα με τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία #anthodesmi_agapis

 

Ο στόχος της δράσης μας είναι να στηρίξουμε το έργο της Μέριμνας προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και εφήβους που το έχουν ανάγκη.

 

Όποιος επιλέξει να συμμετάσχει και προχωρήσει σε δωρεά, θα συνεισφέρει στην χρηματοδότηση της ψυχολογικής στήριξης παιδιών και εφήβων που πενθούν την απώλεια της μητέρας τους. Με την κατάλληλη συμβουλευτική που παρέχει η Μέριμνα τα παιδιά αναπτύσσουν νέα ψυχικά αποθέματα για να διαχειριστούν το θρήνο τους.

 

Ο θρήνος είναι μία μακρόχρονη διεργασία στη διάρκεια της οποίας το παιδί βιώνει οδυνηρές αντιδράσεις καθώς προοδευτικά προσαρμόζεται στην απουσία της μητέρας του, αναπτύσσει έναν  εσωτερικευμένο  δεσμό μαζί της και επαναπροσδιορίζει την ιστορία της ζωής του.

 

Κάθε μητέρα ακόμα και αν δεν είναι κοντά μας  Ζει για Πάντα στην Καρδιά μας!

 

Τρόπος συμμετοχής, 10 – 13 Μαΐου:

 

  1. Μπείτε στο https://merimna.org.gr/anthodesmi-agapis-2024/
  2. Ορίστε αν θέλετε να κάνετε δωρεά
  3. Γράψτε την ευχή σας στη μητέρα της καρδιάς σας
  4. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η e-ανθοδέσμη αγάπης θα αποσταλεί την ίδια στιγμή στο email που έχετε ζητήσει.
  5. Ευχαριστήριο email και στην συνέχεια απόδειξη σε περίπτωση δωρεάς θα σταλεί στο δικό σας email.

 

 

Οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι της Μέριμνας παρέχουν δωρεάν συμβουλευτική στήριξη και διευκολύνουν την προσαρμογή του παιδιού και της οικογένειας στην απώλεια αγαπημένου τους προσώπου. Το σύνολο συνεδριών για τη στήριξη κάθε παιδιού ή εφήβου για απώλεια γονιού από φυσικό αίτιο είναι τρεις περίπου μήνες. Η διάρκεια της στήριξης στην απώλεια γονιού από αιφνίδιο ή βίαιο θάνατο είναι ένα με δύο χρόνια.

 

#2μαμάδες #petmommy #likeamom #plantmom #themomIchose #bestmom

 

 

Πληροφορίες:

Ειρήνη Γκιουλάκου, Fundraising Manager, Irene.gkioulakou@gmail.com +30 6936704226.

 

 

Note to Editors

 

Λίγα λόγια για τη Μέριμνα

Η «Μέριμνα» είναι η μόνη αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που παρέχει δωρεάν Συμβουλευτική Στήριξη σε παιδιά και τις οικογένειές τους για την αρρώστια ή την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου. Επίσης, σχεδιάζει και υλοποιεί ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις για τη στήριξη μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών μετά από τραυματικό γεγονός, κρίση ή μεγάλη καταστροφή που επηρεάζει μια ολόκληρη κοινότητα. Επιπλέον, είναι η μόνη που παρέχει Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι, με διεπιστημονική ομάδα που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Οι έμπειροι συνεργάτες της Μέριμνας παρέχουν εξειδικευμένη κατάρτιση σε επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και εθελοντές για τη στήριξη παιδιών και εφήβων, που αντιμετωπίζουν σοβαρή αρρώστια ή θάνατο αγαπημένου προσώπου. Το ερευνητικό έργο όσον αφορά και τις δύο υπηρεσίες της, συμβάλλει στην εκπαίδευση του επιστημονικού δυναμικού και της κοινότητας. Η Μέριμνα ιδρύθηκε από 9 επιστήμονες από το χώρο της Υγείας και Παιδείας και στα 29 χρόνια λειτουργίας της έχει φροντίσει περισσότερους από 56.000 επωφελούμενους (παιδιά και μέλη οικογενειών), έχει επιμορφώσει περισσότερους από 6.500 εκπαιδευτικούς, 1.500 επαγγελματίες υγείας και πάνω από 2.000 εργαζόμενους σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων. Περισσότερες πληροφορίες: www.merimna.org.gr

 

 

Λίγα λόγια για την απώλεια της μητέρας

Ο θάνατος της μητέρας είναι ένα οδυνηρό γεγονός στη ζωή ενός παιδιού και αποτελεί την αρχή μιας δύσκολης περιόδου γι’ αυτό. Τα πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον ενός παιδιού που έχει χάσει την μητέρα του συχνά έρχονται σε δύσκολη θέση καθώς αναζητούν τον καλύτερο τρόπο να τα βοηθήσουν. Αναρωτιούνται πώς αισθάνεται το παιδί, ποιες επιπτώσεις θα έχει η σημαντική αυτή απώλεια στην εξέλιξή του και ακόμα τι να του πουν και πώς να το στηρίξουν.

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ