Δράσεις και προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης και Αθήνας

Στο παράρτημα Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν να υλοποιούνται νέες δράσεις και προγράμματα, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης στην αποκατάσταση των εφήβων και ενηλίκων εξυπηρετουμένων της ΕΛΕΠΑΠ και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και υποστήριξης στις οικογένειές τους. Στην Αθήνα, συνεχίστηκαν οι δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης των παιδιών.

•    πρόγραμμα συνύπαρξης των εξυπηρετουμένων της ΕΛΕΠΑΠ  με συνομήλικούς τους, μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων και συνεργασιών με άλλα σχολεία. Σε αυτό το πλαίσιο μαθητές του Λυκείου του Αρσάκειου Σχολείου, επισκέφθηκαν στις 21/3/13 το τμήμα «κηπουρικής και δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής» και υλοποίησαν από κοινού βιωματική άσκηση γνωριμίας, dog therapy, πρόγραμμα φύτευσης και καλλιέργειας φυτών και συμμετείχαν στην πρόβα της χορωδίας του ΤΕΚΑΝ.

•    υλοποιούνται από την ψυχολογική υπηρεσία μια φορά την εβδομάδα οι  ομάδες: γυναικών, έκφρασης, επικαιρότητας και εξόδου.  

•    διοργανώνονται σεμινάρια εκπαίδευσης γονέων, με θεματολογία που καθορίζεται κάθε φορά βάσει αναγκών. Εκτός από τους ψυχολόγους θα συμμετέχουν ως ομιλητές και εισηγητές από τα τμήματα της ΕΛΕΠΑΠ, αναλόγως του θέματος του σεμιναρίου. Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 4/4 με θέμα την «εκπαίδευση των παιδιών στην τουαλέτα»

•    υλοποιούνται από την ψυχολογική υπηρεσία ομάδες αδελφών των παιδιών του ιδρύματος, μετά από την διαπίστωση αυτής της ανάγκης.

•    πραγματοποιείται με επιτυχία dog therapy στα παιδιά του ΤΕΚΑΝ, από τους ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου «φροντίζω», που επισκέπτονται το χώρο μία φορά το δεκαπενθήμερο.

•    υλοποιείται με επιτυχία πρόγραμμα θεατρικών παιχνιδιών για τα παιδιά του προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης και ομάδα «καραγκιόζη» με τη συμμετοχή των εκπαιδευτών και της ψυχολογικής υπηρεσίας.

•    γίνονται κοινές δραστηριότητες των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ με τα παιδιά των ειδικών Νηπιαγωγείων, στο πλαίσιο της συνύπαρξης και της καλύτερης γνωριμίας μεταξύ τους.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ