Ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αγ. Δημητρίου

Η χώρα μας διανύει ήδη τον έκτο χρόνο οικονομικής κρίσης η οποία έχει αρχίσει και αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της στην ελληνική κοινωνία, σημάδια πολύ εμφανή στις τοπικές κοινωνίες. Παρατηρούμε καθημερινά ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας να αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου μέσα από τις Δομές Μέριμνας της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κάνει προσπάθειες προκειμένου να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των πολιτών που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη. Στο πλαίσιο των δομών αυτών, τα τελευταία δυο χρόνια λειτουργεί στο Δήμο Αγίου Δημητρίου Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο έχει ως άμεσο στόχο την υποστήριξη μέσω της κάλυψης βασικών διατροφικών και άλλων ζωτικών αναγκών των εγγεγραμμένων σε αυτό πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το μήνα Σεπτέμβριο ωφελήθηκαν 577 οικογένειες της πόλης μας και εξυπηρετήθηκαν 1.182 άτομα. Συγκεκριμένα, διανεμήθηκαν συνολικά 17.000 συσκευασίες προϊόντων, τόσο τρόφιμα όσο και προϊόντα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Καθώς το πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου προχωρά, οι ανάγκες του δυστυχώς ολοένα αυξάνονται αφού ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών αιτείται την υποστήριξή του. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάγκη αύξησης των ποσοτήτων των παρεχόμενων τροφίμων και τον πολλαπλασιασμό των ειδών που προσφέρονται.

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και επειδή πιστεύουμε ακράδαντα πως η αλληλεγγύη στις μέρες μας είναι αξία αρκετά ικανή να μας οδηγήσει όσο το δυνατό περισσότερο αλώβητους από την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ζητάει και τη δική σας συμβολή σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Η έμπρακτη στήριξή σας θα μπορούσε να μεταφραστεί σε προσφορά προϊόντων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ