Μυτιληναίος: Ο Nότος χρειάζεται ξανά τη Γαλλία ηγέτη

Συμμαχία των Νοτίων για υπέρβαση της κρίσης υπό την ηγεσία της Γαλλίας ζήτησε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στην παρέμβασή του στο οικονομικό φόρουμ francophone.

Ο επιχειρηματίας με την πολυσχιδή δραστηριότητα ανέδειξε την αναγκαιότητα να παραμείνει πρωταγωνίστρια η Γαλλία, τόσο στα ευρωπαϊκά φόρα όσο και στο Νότο, που πλήττεται από την κρίση και χρειάζεται ισχυρά χέρια για να βγει από το τέλμα της κρίσης.

Μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δήλωσε ότι χρειάζεται «στρατηγική για μια εξωστρεφή οικονομία», ενώ στο πολιτικού χαρακτήρα σχόλιό του, αναφέρθηκε στις ανέκαθεν φιλικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Γαλλία, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια χώρα (Γαλλία) η οποία υπήρξε ηγέτιδα δύναμη του Νότου, στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης.«Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να διαδραματίζει το δυναμικό αυτό ρόλο. Θα ήταν λάθος να τον απεμπολήσει, τη στιγμή μάλιστα που οι ισορροπίες έχουν διαταραχθεί».

Ο επικεφαλής της ΜΕΤΚΑ, που εκτός των άλλων διατηρεί ισχυρούς δεσμούς και συμβόλαια με την αμυντική βιομηχανία της Γαλλίας μέσω της Thales, ενώ έχει συνεργασίες και με τη Lafarge και την Alstom, αναγνώρισε τη διάθεση του Ολάντ να παίξει το ρόλο του ηγέτη του Νότου, υποστηρίζοντας ότι “αυτό είναι απαραίτητο για να μη γίνει καταστεί ουραγός του Βορρά”. Στο φόρουμ τιμήθηκε και η θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος, η ΜΕΤΚΑ, με το βραβείο “Prixdela Francophonie economique 2014”, το οποίο αντανακλά την επιτυχημένη πορεία, το δυναμικό επενδυτικό της έργο και την εξωστρεφή της δραστηριότητα, που έφερε την ελληνική εταιρεία σταδιακά ανάμεσα στις 10 κορυφαίες εταιρείες έργων EPC παγκοσμίως, σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.

Πηγή: businessnews.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ