Περί “ναρκισσισμού και ηγεσίας” το συνέδριο των φοιτητών και αποφοίτων ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Πειραιά

Ιδιαίτερη επιτυχία, με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και αποφοίτων του ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Πειραιά, σημείωσε το 17ο συνέδριο που οργάνωσε ο σύλλογός τους. Το θέμα του συνεδρίου αφορούσε στη σχέση ναρκισσισμού και ηγεσίας υπό τις σύγχρονες συνθήκες των αλλεπάλληλων και γρήγορων μεταβολών στο οικονομικό, κοινωνικό και κυρίως στο επικοινωνιακό περιβάλλον, στο οποίο η έκθεση προσώπων που έχουν ηγετικούς ρόλους έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω των διαδικτυακών Μέσων και των κοινωνικών δικτύων.

Το θέμα ανέπτυξαν, από την οπτική της δικής τους θέσης και εμπειρίας το καθένα, διακεκριμένα πρόσωπα του ακαδημαϊκού χώρου. Από τον χώρο των επιχειρήσεων ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου INTERAMERICAN, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά την Τρίτη 12 Μαΐου, έδωσε μία ευρύτερη διάσταση στη θετική ή αρνητική συγκυρία της έκφρασης ναρκισσιστικών συμπεριφορών, που μπορεί να έχουν αντίστοιχα θετικές ή αρνητικές συνέπειες.

Ο επικεφαλής της INTERAMERICAN παρατήρησε πως μία λελογισμένη αυταρέσκεια, ένας ελεγχόμενος ναρκισσισμός μπορεί να συμβάλει σε κινήσεις και απόδοση πάνω από τη μετριότητα ή τα τυπικά προσωπικά όρια. Ωστόσο επισήμανε ότι, σε μία περίπλοκη εποχή όπως η σημερινή, τα χαρακτηριστικά του νάρκισσου ηγέτη δεν ευνοούν την απαιτούμενη ευελιξία, την αντίδραση προσαρμογής και την απαραίτητη αλληλεπίδραση για την κατανόηση και την εύστοχη διαχείριση των καταστάσεων.

Ο ομιλητής τόνισε εμφαντικά την αναγκαιότητα ενός οδικού χάρτη ηγεσίας βασισμένου σε όραμα, αποστολή, στρατηγική και στόχους και σε τελευταία ανάλυση, αναφορικού ως προς τη συντονισμένη συνεργασία μίας ομάδας προσώπων που μοιράζονται ευθύνες και επιτυχίες. “Πιστεύω πως ο ηγέτης έχει ως αποστολή να οδηγήσει το καράβι σε λιμάνι, γνωρίζοντας όμως ότι το καράβι δεν είναι για να μείνει δεμένο στο λιμάνι, αλλά για να ταξιδεύει από λιμάνι σε λιμάνι” τόνισε ο κ. Κώτσαλος.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ