23 Ιουνίου: Ημέρα SOS

Για τα Παιδικά Χωριά SOS η γέννηση της ιδέας και η αρχή της δημιουργίας τους και η ανάπτυξή τους σ’ όλο τον κόσμο είναι μια εξαιρετική ανθρώπινη περιπέτεια.

Την οφείλουμε στον Dr. Hermann Gmeiner, τον ανθρωπιστή και οραματιστή, που αφιέρωσε την ζωή του στα παιδιά και τους νέους που στερήθηκαν την προστασία του φυσικού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1919 και σήμερα σ’ όλο τον κόσμο όπου λειτουργούμε Παιδικά Χωριά SOS σκεφτόμαστε με αγάπη αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο που σε ηλικία μόλις 30 ετών, δημιούργησε τον πρώτο Οργανισμό των Παιδικών Χωριών SOS στην Αυστρία, με σκοπό να προσφέρει μια  οικογένεια, ένα σπίτι και ένα Χωριό στα ορφανά και εγκαταλειμμένα παιδιά του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου.

Σήμερα 66 χρόνια μετά, 545 Παιδικά Χωριά SOS σ’ όλο τον κόσμο και περισσότερα από 1700 προγράμματα προσφέρουν στα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, τη δυνατότητα να μεγαλώνουν με ασφάλεια και προστασία μαζί με τα αδέλφια τους σ’ ένα σπίτι, μια οικογένεια με μία Μητέρα SOS να τα αγαπά και να τα φροντίζει.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ