Η Schneider Electric ανανεώνει τη στρατηγική συνεργασία έρευνας με την CEA Tech για πέντε χρόνια

Αυτή η δυναμική συνεργασία επιταχύνει την ενσωμάτωση των πλέον καινοτόμων τεχνολογιών στις διασυνδεδεμένες προσφορές της Schneider Electric, για τον επαναπροσδιορισμό της ισχύος και του αυτοματισμού 
Η συγκεκριμένη συνεργασία αναδεικνύει μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση στην ανοικτή καινοτομία

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, ανανέωσε τη στρατηγική της συνεργασία με τη CEA Tech, το τμήμα τεχνολογικής έρευνας της CEA, της γαλλικής επιτροπής Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας και Ατομικής Ενέργειας, για πέντε έτη. Η τελετή υπογραφής ανανέωσης της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 στη Γκρενόμπλ, παρουσία του Stéphane Siebert, Vice President του τμήματος Τεχνολογικής Έρευνας της CEA, και του Prith Banerjee, Chief Technology Officer της Schneider Electric.

Ο καλύτερος συνεργάτης για καινοτομία σε κάθε επίπεδο

Με ημερομηνία έναρξης το 2010, αυτή η συνεργασία στρατηγικής έρευνας μεταξύ της Schneider Electric και της CEA Tech, έχει ως στόχο την πραγματοποίηση αποκλειστικών έργων Έρευνας & Ανάπτυξης, σε σημαντικούς τομείς για τη Schneider Electric, έτσι ώστε να συμβάλει σε συνεργατικά projects για την επικύρωση πρoτύπων. Επίσης, έχει σκοπό την επιτάχυνση της υιοθέτησης των τεχνολογιών αλλά και την εφαρμογή τους από τη CEA Tech (ως ιδρυτικού μέλους της IRT Nanoelec Pulse platform), σε βιομηχανικές περιοχές. Με την ενίσχυση της εν λόγω συνεργασίας, η πρωτοβουλία Schneider Innovation at Every Level αξιοποιεί τις δυνατότητες του Internet of Things για να μετασχηματίσει πόλεις, να αναμορφώσει βιομηχανίες αλλά και να εμπλουτίσει τις ζωές των ανθρώπων μέσα από τα διασυνδεδεμένα προϊόντα, τον έλεγχο αλλά και μέσα από εφαρμογές, analytics και υπηρεσίες.

«Σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, είναι σημαντικό να βασιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο εξειδίκευσης, έτσι ώστε να σχεδιάζουμε τις τεχνολογίες του αύριο. Αυτός είναι και ο λόγος που η Schneider Electric είναι στην ευχάριστη θέση να ενισχύσει τη συνεργασία έρευνας με την CEA, το πιο καινοτόμο ερευνητικό ίδρυμα στον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters . Αυτή η συνεργασία μας προσφέρει πρόσβαση σε πολλές καινοτομίες σε καίριους τεχνολογικούς τομείς, όπως νέα υλικά, αισθητήρια και τεχνολογία λογισμικού. Με την υποστήριξη της CEA Tech, επιταχύνουμε την ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στις λύσεις μας, ώστε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να διαχειριστούν την ενέργεια και τις διεργασίες τους με τρόπους, που είναι ασφαλείς, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί και βιώσιμοι», δήλωσε ο Prith Banerjee.

Καλύπτοντας το σύνολο του κύκλου ζωής της καινοτομίας 

Η συνεργασία της CEA Tech με την Schneider Electric, καλύπτει το σύνολο του κύκλου ζωής της καινοτομίας, με εξαίρεση τη βασική έρευνα. Θα επιτρέψει στη Schneider Electric να πραγματοποιήσει σημαντικούς στόχους όπως:
Συνέχιση της ανάπτυξης καινοτόμων projects
Απόκτηση πρόσβασης σε επαναστατικές τεχνολογίες
Δικαίωμα προτίμησης σε συγκεκριμένα τεχνολογικά επιτεύγματα προερχόμενα από την CEA Tech
Επιτάχυνση της μεταφοράς καινοτόμων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις του Ομίλου

Αυτή η συνεργασία έχει ήδη προσφέρει σημαντικά οφέλη στον Όμιλο. Για παράδειγμα, η Schneider Electric έχει υιοθετήσει μια τεχνολογία αυτοματισμού για την ανάπτυξη κρίσιμων εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο, σχεδιασμένη από μία «εκκολαπτόμενη» start-up της CEA. Αυτή επιτρέπει στα κρίσιμα και μη κρίσιμα μέρη του ενσωματωμένου λογισμικού να είναι ξεχωριστά σε ένα προϊόν, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο και το κόστος που απαιτούνται κατά την πιστοποίηση. Επιπλέον, η CEA Tech έχει δημιουργήσει μια τεχνολογική πλατφόρμα σε συνεργασία με βιομηχανικούς εταίρους από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροπλοΐας. Μοιραζόμενη τις τεχνικές της ανάγκες αλλά και τις υπάρχουσες λύσεις για τον εκάστοτε κλάδο, η Schneider Electric μπορεί να έχει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ