Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Αύξηση των ελληνικών επιχειρήσεων στις γερμανικές εκθεσιακές διοργανώσεις

Αυξημένοι κατά 46% οι Έλληνες εκθέτες σε γερμανικές διοργανώσεις

Αυξημένος κατά 46% ήταν το 2017, έναντι του 2016, ο αριθμός των Ελλήνων επιχειρηματιών που συμμετείχαν σε εκθέσεις οι οποίες διοργανώθηκαν στη Γερμανία. 

Ειδικότερα, πέρυσι, σε 76  γερμανικές εκθέσεις, τις περισσότερες από τις οποίες αντιπροσωπεύει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσαν «παρών» 1.096 Έλληνες εκθέτες, από 751 που ήταν οι συμμετέχοντες το 2016. 

Στο ίδιο διάστημα, οι εκθέτες από την Κύπρο, όπου το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο αντιπροσωπεύει τις ίδιες διοργανώσεις, αυξήθηκαν κατά 29% σε 177, έναντι 137 το 2016. 

Ανοδική καταγράφεται η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις γερμανικές εκθέσεις και φέτος, με την Ελλάδα, μάλιστα, να κατατάσσεται ανάμεσα στις 20 σημαντικότερες χώρες προέλευσης εκθετών στη γερμανική αγορά. 

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, διατηρώντας ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του την τόνωση του εξωστρεφούς επιχειρείν, θα επιμείνει στο να στηρίζει τις ελληνικές εξαγωγές, όπως και την τόνωση των ελληνογερμανικών εμπορικών σχέσεων. 

Στο πλαίσιο αυτό, ως επίσημος αντιπρόσωπος των σημαντικότερων γερμανικών Εκθεσιακών Οργανισμών για περισσότερα από 60 χρόνια, συνεχίζει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, αναλαμβάνοντας την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου εκθέτη, υποστηρίζοντας την υποβολή και παρακολούθηση της αίτησης συμμετοχής του στην έκθεση, την οργάνωση του περιπτέρου του ή τη συμμετοχή του σε Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο, την προβολή του, τη μεταφορά και διαμονή του στη Γερμανία, την υποστήριξή του με βοηθητικό προσωπικό, την παροχή βοήθειας κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αλλά και μέσω του workshop που διοργανώνει το Επιμελητήριο ανά τακτά χρονικά διαστήματα γύρω από τις εκθέσεις.  

Αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρονται και προς τους επισκέπτες των εκθέσεων, για τους οποίους το Επιμελητήριο εξασφαλίζει καλύτερες τιμές στις κάρτες εισόδου.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις εκθέσεις, που διεξάγονται στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες από γερμανικούς Εκθεσιακούς Οργανισμούς από τον ετήσιο έντυπο κατάλογο εκθέσεων, που εκδίδει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, την ειδική ιστοσελίδα: www.german-fairs.gr καθώς και τα social media του Επιμελητηρίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου στην Αθήνα: 210 64 19 000 και στη Θεσσαλονίκη: 2310 32 77 33.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ