H ΕΔΡΑ ως συντονιστής του ευρωπαϊκού έργου “Advanced Skills for Active Living – ASAL”

“Advanced Skills for Active Living” – ASAL

H Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, ως συντονιστής του ευρωπαϊκού έργου Advanced Skills for Active Living – ASAL”, συμμετείχε στην εναρκτήρια διακρατική συνάντηση του, που πραγματοποιήθηκε στην Ανκόνα της Ιταλίας, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2019. Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον Ιταλό εταίρο του έργου, την οργάνωση COOSS Marche, ενώ σε αυτή συμμετείχαν και οι φορείς  Fundacion Intras , FOKUS Praha , Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και European Network of Active Living for Mental Health. Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία μεταξύ των εταίρων, καθώς και ο σχεδιασμός των δράσεων του έργου.

Το έργο “Advanced Skills for Active Living – ASAL” αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε επαγγελματίες Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Στόχος του είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων των επαγγελματιών, ώστε να είναι σε θέση να απασχοληθούν σε δομές Ψυχικής Υγείας και να παρέχουν υπηρεσίες φυσικής άσκησης και αθλητικές δραστηριότητες, συνδράμοντας έτσι στη θεραπευτική διαδικασία των πασχόντων. Το ASAL αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής που αξιοποιεί τη φυσική άσκηση και την αθλητική δραστηριότητα στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και βασίζεται στα αποτελέσματα δύο συναφών πρωτοβουλιών του φορέα, αυτού του Mental European Network of Sport Events – MENS καθώς και του ευρωπαϊκού έργου “EVENTS”, που υλοποιήθηκε από τον φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» το 2018.

Το ASAL είναι ένα έργο διάρκειας 18 μηνών με συντονιστή την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ. Ως εταίροι συμμετέχουν οι φορείς Fundacion Intras από την Ισπανία, FOKUS Praha από την Τσεχική Δημοκρατία, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος από την Ελλάδα, COOSS Marche από την Ιταλία, και European Network of Active Living for Mental Health με έδρα το Βέλγιο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ Sport.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ