Έτσι θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς

Ο Δεκέμβρης μπήκε πριν λίγες ημέρες και με μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας μπορεί κανείς να καταλάβει πως ο τελευταίος μήνας του χρόνου συνοδεύεται από μία…εορταστική ατμόσφαιρα. 

Στολισμένα δέντρα κοσμούν τις πλατείες, λαμπερά φωτάκια φωτίζουν τους δρόμους και κοκκινοντυμένοι κύριοι με άσπρες γενειάδες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους. Ναι, τα Χριστούγεννα έρχονται όλο και πιο κοντά και το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς έχει αποφασίσει να λάβει μέρος στον εορτασμό τους.

Το ΠΙΟΠ υποδέχεται τα Χριστούγεννα και διοργανώνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, την Τετάρτη 18 και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο. 

Τα δρώμενα αρχίζουν την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, με την προβολή της ταινίας «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» (ΗΠΑ, 2009, 96’) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις. Το κλασικό έργο του Καρόλου Ντίκενς γίνεται μέσα από το φακό του Ζεμέκις ένα υπέροχο animation για παιδιά, ηλικίας 8 ετών και άνω (ώρα 18:00). 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής, 20 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:   
  • «That last Thread Hanging»-Χορευτικό δρώμενο (ώρα 19:00) Οι μαθήτριες του BA Contemporary Dance Practice-Frances Rich School of Fine and Performing Arts του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος Deree δημιουργούν και ερμηνεύουν χορευτικό δρώμενο βασισμένο σε υλικό του αρχείου της κλωστοϋφαντουργικής βιομηχανίας «Πειραϊκή-Πατραϊκή». Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δάφνη Μουρέλου, χορογραφία-ερμηνεία (με αλφαβητική σειρά): Σαμπίνα Άλλεν, Φλώρα Κουτροτσίου, Έρση Λαδάκη, Ανδριάνα Πλέσσα, Δέσποινα Τερζή, φωτισμός: Γιώργος Ιεραπετρίτης, επιβλέπων καθηγητής: Μάριος Κουτσουρέλης 
  • «Yellow Nova Christmas»-Μουσική παράσταση της χορωδίας Chorus Nova (ώρα 20:00) Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Ελλάδα και άλλες χώρες, αλλά και έργα κλασικής μουσικής και διεθνούς ρεπερτορίου που σχετίζονται με τη γιορτή των Χριστουγέννων θα πλημμυρίσουν τους χώρους του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ εκτελεσμένα από την 30μελή τετράφωνη χορωδία ενηλίκων Chorus Nova η οποία έχει διακριθεί σε έργα κλασικού ρεπερτορίου και ελληνικής μουσικής. 

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 3418051 (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00) 

                                                                                                          Πηγή: Protagon.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ