Μουσείο Μπενάκη: The Open Window των Alfred Birkegaard, Daniel Oxenhandler και Will Sloan

Δωρεάν Avant Premiere Online στις 16 και 17 Μαΐου 2020

Δελτίο Τύπου

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ 
για Παιδιά & Νέους  

The Open Window των Alfred Birkegaard, Daniel Oxenhandler και Will Sloan, Δανία, Η.Π.Α., 2018, 58΄

Δωρεάν Avant Premiere Online στις 16 και 17 Μάϊου

Αυτόνομη μάθηση μέσω διαδικτύου; 

Μια επίκαιρη ταινία για την Εκπαίδευση και το διαδίκτυο, το θέμα που μας απασχολεί πολύ αυτή την εποχή! 

Το KinderDocs σας προσκαλεί στην δωρεάν online Avant Premiere του! 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας  εδώ: https://youtu.be/bkVvFjVQs2c 

Καθώς η Ινδία συναγωνίζεται για να φέρει ολόκληρο τον πληθυσμό της στο διαδίκτυο, η Deepa και η Jaya – δύο κορίτσια από μια κοινότητα χαμηλού εισοδήματος στο Δελχί – εισάγονται στο Διαδίκτυο για πρώτη φορά μέσω ενός εργαστηρίου εκμάθησης του Διαδικτύου στο σχολείο τους. Ο χρόνος τους στο εργαστήριο ανοίγει ένα ολόκληρο σύμπαν από νέες ιδέες, δυνατότητες και προοπτικές και τους παρέχει νέους τρόπους σκέψης για τη μάθηση, για τον εαυτό τους και για τον κόσμο γύρω τους. Όταν το εργαστήριο απειλεί να κλείσει και αναγκάζονται να εξετάσουν τις συνέπειες της κατάργησης της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, οι ιστορίες τους παρέχουν μια οικεία αντανάκλαση σχετικά με το μετασχηματιστικό δυναμικό του Διαδικτύου και πώς επηρεάζει την αίσθηση του εαυτού μας και τις σχέσεις μας με την οικογένεια , πολιτισμός και κοινωνία.

O Sugata Mitra εμπνευστής του “πειράματος” φαντάζεται ένα σχολείο αποκλειστικά στο “cloud” όπου οι μαθητές θα μπορούν να μάθουν και να εμπνευστούν. Δείτε την πρόσφατη ομιλία του στο TEDx εδώ, όπου μιλά για το όραμα του για τα αυτο-οργανωμένα περιβάλλοντα μάθησης. 

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν και σε πρώτη προβολή για την Ελλάδα για 300 προβολές on line μέσω του site μας από τις 16/05 μέχρι τις 17/05. 

Για να παρακολουθήσετε την ταινία μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα (στο messenger) στην σελίδα του KinderDocs στο Facebook  με το Ονοματεπώνυμο σας, την ιδιότητα σας, την πόλη που βρίσκεστε και ένα email επικοινωνίας και εμείς θα σας δώσουμε τον κωδικό με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου! (ισχύει για 300 θεάσεις)

Τι είναι το KinderDocs 
Το KinderDocs είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται από το 2016 (το 2019/20 είναι η 4η του χρονιά) σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 στην Αθήνα και το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Το φεστιβάλ συνεργάζεται επίσης με δύο από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, IDFA (Ολλανδία) και DOXS! (Γερμανία). Το KinderDocs  διαθέτει κάθε χρόνο την έγκριση ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού European Children’s Film Association

Απευθύνεται σε παιδιά και νέους από Δ΄Δημοτικού έως Γ΄Λυκείου, εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, καθώς και όλους όσους αγαπούν την τέχνη του ντοκιμαντέρ. 

Περιλαμβάνει προβολές τις καθημερινές πρωί για σχολεία και τα σαββατοκύριακα για όλη την οικογένεια. Κάθε προβολή συνοδεύεται με συζήτηση ή/και δράσεις με ειδικούς καλεσμένους ανάλογα τη θεματική της ταινίας καθώς και με εκπαιδευτικό υλικό για πριν και μετά την προβολή. Κατ’ επιλογήν υπάρχει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μετά την προβολή που γίνεται στο σχολείο.

Πηγή άρθρου: Από Δελτίο Τύπου του Μουσείου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ