Μικρά βήματα για να απολαύσετε το καλοκαίρι

10 μικρά βήματα για να απολαύσετε το καλοκαίρι

Δελτίο Τύπου

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει. Ένα καλοκαίρι που πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις αποστάσεις, τα μέτρα προστασίας και το σημαντικότερο; Να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να προτεραιοποιούμε τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση την ψυχική και σωματική μας υγεία. 

Σίγουρα δεν είναι εύκολο στις διακοπές να κοιμόμαστε αρκετά, να κάνουμε υγιεινές διατροφικές επιλογές, να αθλούμαστε και να αποσυνδεόμαστε από την τεχνολογία. Επειδή όμως η ξεκούραση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασική προϋπόθεση για την υγεία, την αποδοτικότητα και την διατήρηση της ισορροπίας προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής, τα tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το καλοκαίρι, να αποφορτιστείτε και να επιστρέψετε γεμάτοι ενέργεια στο γραφείο. 

10 μικρά βήματα για να απολαύσετε το καλοκαίρι:
  1. Φροντίστε τον ύπνο σας: η έλλειψη ύπνου ρίχνει την άμυνα του οργανισμού. Για να αποφύγετε επομένως ιούς, ιώσεις και μικρόβια, φροντίστε όχι μόνο τη διάρκεια, αλλά και την ποιότητά  του.  
  2. Μην παραλείπετε το πρωινό: το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας γιατί μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε ακόμα και κατά την περίοδο των διακοπών. 
  3. Μην ξεχνάτε το νερό: Είναι πολύ σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι, καταναλώνοντας τουλάχιστον 3-4 λίτρα νερό την ημέρα, ειδικά στις υψηλές θερμοκρασίες.
  4. Προσέξτε την διατροφή σας: η σωστή διατροφή είναι σύμμαχος της υγείας και της ευεξίας, γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε υγιεινές επιλογές σε ό,τι αφορά στην διατροφή σας, αποφεύγοντας κάθε τι ανθυγιεινό. 
  5. Μην ξεχνάτε την κίνηση και την άσκηση: η άσκηση προστατεύει το ανοσοποιητικό σας. Μην την αμελείτε λοιπόν ακόμα και στις καλοκαιρινές διακοπές.
  6. Θωρακίστε την (ψυχική) υγεία σας: φροντίστε να μην ενημερώνεστε μετά μανίας αναφορικά με όλα όσα συμβαίνουν για να μειώσετε το άγχος και το στρες. Η υπερπληροφόρηση σας κάνει να αγχώνεστε περισσότερο. 
  7. Απολαύστε τον ήλιο με προσοχή: η βιταμίνη D, γνωστή ως η «βιταμίνη του ήλιου», συνδέεται με την καταπολέμηση των ιώσεων. Προσοχή όμως στην υπερέκθεση. 
  8. Ολοκληρώστε τις εκκρεμότητές σας πριν φύγετε: προσπαθήστε να περιορίσετε το άγχος και το στρες για όλα όσα εκκρεμούν, ενημερώστε τους συναδέλφους σας και αναθέστε τους τυχόν εκκρεμότητες. 
  9. Κάντε διάλειμμα από την τεχνολογία και τα email της δουλειάς: ξεχάστε το γραφείο και ασχοληθείτε με πράγματα που σας χαλαρώνουν και σας αποφορτίζουν. 
  10. Αποφύγετε την αποστολή emails: σε όποια θέση και αν είστε, μην στέλνετε email στην ομάδα σας κατά το διάστημα των διακοπών τους. Πρώτοι εσείς πρέπει να δίνετε το καλό παράδειγμα. 
Πηγές / Παραπομπές:

Πηγή Άρθρου και Εικόνας: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ