ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: Με το Υπουργείο Υγείας ανανεώνουν και επικαιροποιούν τη συνεργασία τους

Το Υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανανεώνουν και επικαιροποιούν τη συνεργασία τους με την Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας   Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψαν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, προκειμένου να επισφραγίσουν και να επεκτείνουν την έως τώρα άριστη συνεργασία των δύο πλευρών, καθώς και να διευρύνουν τη συχνότητα και  το εύρος των από κοινού δράσεων, που έχουν ως στόχο την ολιστική κάλυψη των ιατρικών αναγκών των παιδιών στη χώρα καθώς και τη δωρεάν παροχή πλήθους υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της Υπογραφής Συμφώνου που περιλαμβάνει τις Δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της Υγείας, ο  Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, στην Αγ. Παρασκευή.  Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσία των Συντονιστών των επιμέρους Τμημάτων του Οργανισμού, και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και τα Παιδιά θύματα Εκμετάλλευσης, του Ιατρικού Τμήματος, του Τμήματος Διεθνών Προγραμμάτων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία κοινή προσπάθεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι εξειδικευμένες δράσεις και η τεχνογνωσία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της υγείας με στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση καθώς και θεραπεία για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών με προβλήματα υγείας. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν για την αμοιβαία υποστήριξη τη διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων για την εκπλήρωση των συμφωνηθέντων σκοπών.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης τονίζοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δύο μήνες μετά τη συνάντησή μας, στην οποία είχαμε πει να βάλουμε κάποιες βάσεις και να προχωρήσουμε μαζί σε κάποιες δράσεις, σήμερα επικαιροποιούμε τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Ήθελα να έρθω εδώ, προκειμένου να μη γίνει η τυπική διαδικασία υπογραφών στο Υπουργείο, αλλά στους χώρους του Οργανισμού, στην “καρδιά” λειτουργίας του “Χαμόγελου”. Εκτός από τη υπογραφή του μνημονίου που περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, να ξέρετε ότι, όπως και πολλοί άλλοι Υπουργοί- γιατί υπήρχε μια διαχρονική στήριξη του Υπουργείου Υγείας στις δράσεις σας- και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν από τη θέση μου. Το Υπουργείο Υγείας και ο τομέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας στην  πραγματικότητα αποτελούν μια “ομπρέλα” για όλους τους φορείς, ανεξαρτήτως μορφής, που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο και συμβάλλουν στο δημόσιο καλό. Επομένως από εμάς θα έχετε κάθε στήριξη»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Υπουργό και δήλωσε: «Η σημερινή επικαιροποίηση της συνεργασίας μας με το Υπουργείο Υγείας αποτελεί μία ιδιαίτερη και πολύ σημαντική στιγμή, τόσο για “Χαμόγελο”, όσο και για χιλιάδες παιδιά με προβλήματα υγείας. Νιώθω πηγαία ευγνωμοσύνη για τη δυνατότητα που μας δίνεται να ενώσουμε επί της ουσίας τις δυνάμεις μας με την πολιτεία, αναλαμβάνοντας από κοινού δράση με στόχο να σώσουμε όλο και περισσότερα παιδιά. 25+1 χρόνια τώρα, πανελλαδικά, καθημερινά, 365 μέρες τον χρόνο, έχουμε στηρίξει ολιστικά και εξατομικευμένα 268.979 παιδιά και τις οικογένειές τους στον άξονα της Υγείας, λειτουργώντας συγκροτημένα, και πάντα σε συνεργασία με τους θεσμούς. Καθημερινά, πόσο μάλλον αυτές τις κρίσιμες μέρες της πανδημίας, υπηρετούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διαθέτοντας το σύνολο του υλικοτεχνικού μας εξοπλισμού, αλλά και την επιστημονικότατα του προσωπικού μας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία».

Διαβάστε αναλυτικά το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://www.hamogelo.gr/media/uploads_file/2021/11/24/p1fl8otkkgiis2obb9s1hl911gr4.pdf  

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://photos.app.goo.gl/EiRacRKrraYepzfm6   Περισσότερες πληροφορίες:

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ