Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη

Οι προκλήσεις της επιχειρηματικής κοινότητας ώστε να τονωθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και οι ευκαιρίες που προσφέρει η γερμανική αγορά στις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, βρέθηκαν στον επίκεντρο της ετήσιας εκδήλωσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τον εορτασμό της νέας χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, προς τιμή των μελών, των συνεργατών και των φίλων του Επιμελητηρίου, παρουσία προσωπικοτήτων του πολιτικού, διπλωματικού, τραπεζικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της Πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης, ο κ. Στ. Τζιρίτης, Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, υπογράμμισε στην ομιλία του ότι το 2015 ήταν ένα κρίσιμο και συνάμα δύσκολο έτος για την ελληνική οικονομία, που σημαδεύθηκε και από το προσφυγικό ζήτημα, ενώ χαρακτήρισε ως απολύτως αναγκαία την πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα, ώστε η οικονομία να επανέρθει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Αναφερόμενος στις Ελληνογερμανικές εμπορικές σχέσεις σημείωσε ότι το 2015 καταγράφηκε αύξηση των εξαγωγών προς την Γερμανία κατά 2,4% και πρόσθεσε ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στηρίζει τον υγιή επιχειρηματικό ιστό της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μ. Μαΐλλης, απηύθυνε στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια της περιόδου η επιχειρηματική κοινότητα διατηρεί την αισιοδοξία της με την αγορά να προβάλλει αντιστάσεις περιορίζοντας τις όποιες αρνητικές συνέπειες για την οικονομία.

Ο κ. Μαΐλλης αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν, όπως είπε, άμεσες και έμμεσες επενδύσεις, στην εκκαθάριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που ως διαδικασία θα προκαλέσει restart του επιχειρηματικού ιστού, ενώ επεσήμανε το ζήτημα της υπερφορολόγησης που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Κλείνοντας ο κ. Μαΐλλης, αναφέρθηκε στην αύξηση του ΑΕΠ μέσω τόνωσης της παραγωγής και των εξαγωγών, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός πρόξενος της Γερμανίας, Dr. I. von Voss, τονίζοντας στο σύντομο χαιρετισμό του, ότι η Ελλάδα και η Γερμανία προχωρούν προς την ίδια κατεύθυνση εντός της Νομισματικής Ένωσης, ακόμα αν και κατά καιρούς προκύπτουν δυσκολίες και παρερμηνείες κι αυτό επιτυγχάνεται καθώς υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και καλή επικοινωνία.

Χορηγοί της Πρωτοχρονιάτικης Δεξίωσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη ήταν οι εταιρίες:

ALLIANZ HELLAS, DEKRA AKADEMIE EPE, ERGO, EULER HERMES, EUROBANK, ISOMAT, LUFTHANSA GERMAN AIRLINES, MAZARS ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ, MStR ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, OTE GROUP, ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ-ΒΑΡΣΑΜΗ &  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΑΤΕ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, Σ.Χ.Σ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ & ΤΗΕ ΜΕΤ ΗΟΤEL.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ