Hellenic Responsible Business Awards 2020: Αναδεικνύοντας πρότυπα συνεργασίας και επενδύσεων για την αειφόρο επιχειρηματικότητα

Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα «ανέβηκε» στο υψηλότερο βάθρο των Hellenic Responsible Business Awards 2020. Η Vodafone ανακηρύχθηκε CSR Corporate Brand της Χρονιάς, μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν η AXA Ασφαλιστική και η Ελληνικός Χρυσός, ενώ η Allianz Ελλάδος σε συνεργασία με τη Wise Greece αναδείχθηκε Ομάδα CSR της Χρονιάς.

Τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη βράβευσε για πέμπτη συνεχή χρονιά ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη από την Boussias Communications, υπό την παραγωγή της Paturn Communications & Consulting, με την αιγίδα του ΣΕΒ και ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη. Υψηλόβαθμα στελέχη από ολόκληρο το επιχειρηματικό φάσμα παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και χειροκρότησαν τους ανθρώπους και τις πρωτοβουλίες που οδηγούν την Ελλάδα από το «εγώ» στο «εμείς».

Οι νικητές των φετινών βραβείων, όπως παρουσιάστηκαν από τη δημοσιογράφο Έλενα Παπαδημητρίου, ξεχώρισαν στις Ενότητες Βράβευσης «Αριστεία στη Συνεργασία», «Πρότυπο Επένδυσης», «Εργαζόμενοι», «Βιώσιμη Ανάπτυξη», «Αριστεία στην Επικοινωνία», «Τεχνολογία για το Κοινό Καλό», «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», «ΜΚΟ της Χρονιάς», «Ομάδα CSR της Χρονιάς», καθώς και στις δύο νέες κατηγορίες «Υπεύθυνες επιχειρήσεις & SDGs» και «Υπεύθυνη ηγεσία». Αξίζει να σημειωθεί πως τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά από το Επίκεντρο της ActionAid Hellas.

«ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»
Τη διοργάνωση χαιρέτισε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Δεν έχουν σημασία πια μόνο οι επενδύσεις, αλλά οι βιώσιμες επενδύσεις που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα που εργαζόμαστε ειδικότερα στο τρίπτυχο οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον, τα βραβεία αναδεικνύουν ακριβώς αυτό το πρότυπο».

«Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ»
Την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων ανέλαβε 30μελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους θεσμικών φορέων, καθηγητές και εμπειρογνώμονες του κλάδου. Ο Πρόεδρος της επιτροπής, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιώργος Βερνίκος, τόνισε τα εξής: «Η πίστη μας στην ιδιωτική οικονομία και στην μακροημέρευση της επιχειρηματικότητας μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη της μείωσης των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας. Η υπευθυνότητα λοιπόν των επιχειρήσεων δεν πρέπει να είναι προσχηματική, αλλά σταθερή και ουσιαστική».

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η τιμητική βράβευση δύο σημαντικών γυναικείων προσωπικοτήτων, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται η δύναμη της εμπνευσμένης ηγεσίας και της διορατικότητας για την θετική αλλαγή. Συγκεκριμένα, τιμητικά βραβεία έλαβαν η Σοφία Οικονομάκου για την δημιουργία του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, καθώς και η Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη, δημιουργός και διοργανώτρια της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης Spetses Mini Marathon.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Τον τίτλο του CSR Corporate Brand της Χρονιάς κατέκτησε η Vodafone, ενώ η Μαντώ Πατσαούρα του kariera.gr αναδείχθηκε Νέα Ηγέτιδα. Στους μεγάλους νικητές της βραδιάς συγκαταλέγονται η AXA Ασφαλιστική και η Ελληνικός Χρυσός, που ακολουθούν τη Vodafone σε πλήθος βραβείων, ενώ η Allianz Ελλάδος σε συνεργασία με τη Wise Greece αναδείχθηκε Ομάδα CSR της Χρονιάς. MW

ΕΚ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ
«ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΔΙΚΤΥΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Είμαστε περήφανοι που για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδειχθήκαμε CSR Corporate Brand της Χρονιάς! Μέσα από τα προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς που αναπτύσσουμε στοχεύουμε στον ανοιχτό διάλογο και στη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών για ένα καλύτερο μέλλον. Φέτος, οι διακρίσεις μας ανέδειξαν το θετικό αποτύπωμα του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα. Μέσα από τα προγράμματά του και με οδηγό τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αναλαμβάνουμε δράση σε τομείς όπως η πρόσβαση των νέων στις νέες τεχνολογίες, η ενσωμάτωση παιδιών προσφύγων, η αντιμετώπιση αποκλεισμού των ΑμΕΑ και η επαναχρησιμοποίηση τεχνολογικού εξοπλισμού. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με οδηγό τη δέσμευσή μας να αναπτύσσουμε δίκτυα για ένα καλύτερο μέλλον.
Νικόλ Ιωαννίδη, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων, Vodafone Ελλάδας

«ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΙΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ»
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η ΑΧΑ Ασφαλιστική ενώσαμε πριν 3 χρόνια τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε την ψηφιακή – διαδραστική έκθεση Σεισμός στο Μουσείο. Θεωρούμε αναγκαία τη συνεχή εκπαίδευση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τον σεισμό και αισθανόμαστε υπερήφανοι που, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, καταφέραμε να εκπαιδεύσουμε περισσότερα από 20.000 παιδιά. Το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών μάς παρακίνησε να ανανεώσουμε και για τη φετινή σχολική χρονιά αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν αυτό το τόσο σημαντικό για τη χώρα μας φυσικό φαινόμενο και να μάθουν πώς μπορούν να προστατευτούν καλύτερα όταν εκδηλώνεται.
Λένα Πλαΐτη, Διευθύντρια Επικοινωνίας, ΑΧΑ Ασφαλιστική

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ»
Η βράβευση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα και με γεμίζει περηφάνια για όσα όλοι εμείς, η ομάδα του kariera.gr, έχουμε επιτύχει όλα αυτά τα χρόνια. Η ηγεσία μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο μόνο αν καθοδηγείται από ισχυρό αίσθημα ευθύνης. Αυτό ακριβώς είναι που καθοδηγεί και την ομάδα μας καθημερινά, ώστε να αναπτύσσουμε δράσεις που έχουν σαν στόχο να κάνουν κάθε υποψήφιο να πιστέψει ότι μπορεί να αποκτήσει τις δεξιότητες, τις ευκαιρίες και την καριέρα που επιθυμεί. Ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος. Αυτό που χρειάζεται, είναι ο κάθε ένας από εμάς να ανακαλύψει τον ηγέτη που κρύβεται μέσα του και να αναλάβει τις ευθύνες του, απέναντι στην κοινωνία και τους συνανθρώπους του.
Μαντώ Πατσαούρα, Γενική Διευθύντρια, kariera.gr

«ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΡΑΤΑΩ ΜΙΑ ΛΕΞΗ: “ΟΜΑΔΑ”»
Ευχαριστούμε πολύ τον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards για αυτή την αναγνώριση και θα ήθελα να συγχαρώ και τις υπόλοιπες δράσεις που διακρίθηκαν στις φετινές βραβεύσεις. Από τις διακρίσεις που αποσπάσαμε μαζί με την ομάδα της Wise, έχω κρατήσει μία λέξη και αυτό είναι «ομάδα». Το project μας ήταν επένδυση στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας μας ανέλαβαν τον ρόλο του μέντορα και μέσα από συστηματική εκπαίδευση, προετοίμασαν τη Wise Greece για την επενδυτική σκηνή της χώρας και τη διεκδίκηση του βραβείου «Allianz Future Generations», στον διαγωνισμό που διοργάνωσε ο όμιλος Allianz στο Μόναχο.

H κοινωνική start-up Wise Greece που βοηθά άνεργους νέους να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στον αγροδιατροφικό τομέα, ξεχώρισε για το έργο της ανάμεσα σε 8 επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από όλο τον κόσμο και έτσι φέραμε το βραβείο στην Ελλάδα. Το βραβείο, που αντιστοιχεί σε υψηλό χρηματικό έπαθλο, ήδη αξιοποιείται στη δημιουργία του πρώτου αγροδιατροφικού κέντρου εκπαίδευσης στη χώρα μας.
Χρήστος Θεοδωρίδης, Head of Market Management & Communications, Allianz Ελλάδος


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ