Ethos Media: Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ κορυφαία εξαγωγική εταιρεία στα Greek Exports Awards 2019

Περισσότερα από 300 άτομα, επιχειρηματίες και στελέχη εξαγωγικών εταιρειών, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και επίσημοι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την Τελετή Απονομής των Greek Exports Awards 2019 (#gea19 http://exports.ethosawards.eu) στην οποία βραβεύτηκαν οι κορυφαίες εξαγωγικές εταιρείες για το 2019 και πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Thalasso. 

Κορυφαία εξαγωγική εταιρεία αναδείχθηκε η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.

Τα Βραβεία διοργανώνονται για 8η συνεχόμενη χρονιά από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ethos Awards, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από παράλληλη ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και κοινού

Δείτε όλους του Νικητές και στο: http://exports.ethosawards.eu/

Ο κ. Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Η ενίσχυση της εξωστρέφειας αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν επενδυτικό προορισμό, χάρη στο περιβάλλον σταθερότητας που έχει εμπεδώσει η νέα κυβέρνηση». Σημείωσε δε, ότι στόχο αποτελεί το «άνοιγμα» των αγορών του κόσμου στις ελληνικές επιχειρήσεις, η διεύρυνση των μεριδίων στην διεθνή αγορά, όπως και η δημιουργία κόμβου δικτύωσης και ενημέρωσης, που θα προβάλλει και θα δικτυώνει στο εξωτερικό την ελληνική επιχειρηματικότητα. Τα επόμενα βήματα αφορούν στην ενσωμάτωση όλων των εξαγωγικών φορέων και στην προώθηση του πρότζεκτ «Repositioning Greece». 

Ο κ. Δημήτριος Χαλεπίδης, Πρόεδρος ΕΝΔΥ ΟΕΥ, Διευθυντής, Β1 Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών και συνδιοργανωτής των Βραβείων, ανέφερε ότι: «Ο κλάδος των ΟΕΥ μετρά ήδη μια θεσμοθετημένη πορεία 70 ετών, διατηρώντας συνεχή επαφή με την εξωστρεφή επιχείρηση. Η Υπηρεσία διατηρεί δίκτυο 59 γραφείων σε 50 χώρες, που καλύπτουν άνω του 90% των ελληνικών εξαγωγών, αποτελώντας τις «κεραίες» του Υπουργείου Εξωτερικών»

Ο ίδιος επεσήμανε ότι: «Κοινό στόχο αποτελεί η περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών, με τη δημιουργία ολοκληρωμένου θεσμικού εξαγωγικού πλαισίου, την ενίσχυση του δυναμικού των ΟΕΥ και την διάθεση επαρκών δημοσιονομικών πόρων». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλεπίδης: «Κάθε ευρώ που επενδύεται στις εξαγωγές, επιστρέφει στο πολλαπλάσιο»

Ο κ. Αντώνης Γραβάνης, Διευθυντής Διεθνών Εκθέσεων Αγροτικών Προϊόντων – Τροφίμων & Ποτών, Enterprise Greece, επεσήμανε ότι σήμερα το εξαγωγικό μοντέλο μεταλλάσσεται. «Η αύξηση των εξαγωγών κατά 80% την περίοδο 2009-2018, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία που πιστώνεται στην προσπάθεια των εξαγωγέων, που ακούραστα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, στηρίζουν την απασχόληση, πληρώνουν φόρους και πολλές φορές χωρίς να έχουν καμία στήριξη από την πολιτεία. Η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών προϋποθέτει επενδύσεις και προσέλκυση ξένων επενδύσεων. «Το Enterprise Greece μετασχηματίζεται και εξελίσσεται, ενισχύοντας τη σχέση του με την οικονομική διπλωματία και τους θεσμικούς φορείς, για την καλύτερη αξιοποίηση των περιορισμένων οικονομικών πόρων της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γραβάνης. 

Ακολούθησε η απονομή των Τιμητικών Βραβεύσεων της φετινής διοργάνωσης:

Η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων αποφάσισε φέτος να απονείμει τιμητική διάκριση στον κ. Κωνσταντόπουλο Γιώργο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, για συνολικό έργο και την συνεισφορά του στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών. 

Η δεύτερη τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας για την πολυετή υποστήριξή του στους Έλληνες εξαγωγείς. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Τσαμίχας και ο ΓΓ του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Βαμβακάρης.

Αναλυτικά, τα Βραβεία που απονεμήθηκαν στα Greek Exports Awards 2019 ήταν οι εξής:

Top Greek Export Company 2019
GOLD: ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ
SILVER: OMIROS DAIRY INDUSTRY SA

Top Innovation in Exports
GOLD: SAFE ‘N BEAUTIFUL
SILVER: Software Competitiveness International

Top Industrial Export Company
GOLD: CRETA OIL BOTZAKIS SA
GOLD: DOPPLER S.A.
GOLD: HELESI
GOLD: KLEEMANN HELLAS
GOLD: MEGA DISPOSABLES S.A.
GOLD: ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ
BRONZE: OMIROS DAIRY INDUSTRY SA

Top Services Export Company
GOLD: DK MARKETING
GOLD: GENERATION Y
GOLD: SALFO & ASSOCIATES SA

Top Manufacturing Export Company
SILVER: CRETAN MILL – ALMPANTAKIS S.A.
BRONZE: CRETA ELEON S.A.
BRONZE: ELBAK S.A.
BRONZE: ΑΣΟΠ ΑΓ.ΑΘ. ΔΡΑΜΑΣ

Top Trading Export Company
GOLD: ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
GOLD: MAJAR – MATZARIDIS BROS SA
SILVER: medbest
BRONZE: MAVRIKOS IMPORTS SA EXPORTS SHIP SUPPLIERS

Top Newly Established Export Company
SILVER: Quartet AE

Top Branded Export Product
GOLD: BABYLINO SENSITIVE
GOLD: GEROLYMATOS INTERNATIONAL ΑΕ-Foltene Pharma
GOLD: GR. SARANTIS S.A
GOLD: Olympic Brewery S.A.
GOLD: THE LOVE COMPANY HELLAS
GOLD: ΑΣΟΠ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΔΙ
GOLD: ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ
GOLD: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ Α.Ε.
GOLD: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΕ
SILVER: SNAIL SAFE ‘N’ BEAUTIFUL

Top Branded Export Service
SILVER: DK MARKETING

Top Export Company Brand
BRONZE: CRETA OIL BOTZAKIS SA

Top Export Packaging 
GOLD: SAFE ‘N BEAUTIFUL
GOLD: WINERY MONSIEUR NICOLAS BY G.KARAMITROS
SILVER: BONUM TERRAE S.A
BRONZE: ΒΑΤ LTD
ΒRONZE: CRETA ELEON S.A

Top Export International Logistics & Transportation
GOLD: GREEK AIR CARGO SA

Top Export Insurance Partner
GOLD: EULER HERMES HELLAS

Top Export Consultant
GOLD: DK MARKETING
GOLD: GREAT GREEK EXPORTS & TRADE
GOLD: WIN DEVELOPMENT CONSULTANTS
SILVER: CREATIVE MILESTONES

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων http://www.exports.ethosawards.eu/ καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, twitter και YouTube

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε: 
Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου, PR & Marketing Communications Manager,  papaspiliotopoulou.a@ethosmedia.eu D: (+30) 210 998 4917  . 

Η Τελετή Απονομής διοργανώθηκε με την ευγενική υποστήριξη των παρακάτω χορηγών:
GOLD SPONSOR: GIZELIS ROBOTICS
SILVER SPONSORS: EULER HERMES HELLAS, GENERATION Y
BRONZE SPONSORS: ENTERPRISE GREECE, MOOSEND, SIXT
AWARD SPONSOR: METLIFE
WINE SPONSOR: WINERY MONSIEUR NICOLAS BY G.KARAMITROS
CORPORATE PARTICIPATIONS: ABC FACTORS, ARTECNIKO, CENTRAL KEYSTONE, INNEWS, OGILVY, NIKOLIDAKIS GROUP
COMMUNICATION SPONSORS: BANKS.COM.GR, ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-EPIXEIRISI.GR & GREEK LAW DIGEST, ΕΠΙΧΕΙΡΩ.GR, EXPORTNEWS.GR, FNB DAILY, GLOBAL SUSTAIN, ICAP, LIBERTYPRESS-MARITIME NEWS, ΧΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑWEEK, INSURANCE WORLD, INSURANCEWORLD.GR, PHARMA & HEALTH BUSINESS, VIRUS.COM.GR

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ